rss
04/26/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
У фокусі – Америка \ Рейтинг Байдена стрімко падає після виведення американських військ з Афганістану
Зіткнувшись з критикою від обох партій за те, як він впорався з виведенням військ США з Афганістану, президент Байден отримує приголомшуюче зниження свого рейтингу з боку громадськості.

Нове опитування, проведене Marist, NPR і PBS NewsHour, показало, що з травня по вересень рейтинг схвалення роботи президента знизився на 10 пунктів, з 53% до 43%. 7% респондентів залишилися невпевненими у своїх оцінках.

Що стосується несхвалення, то за даними опитування, з травня рейтинг несхвалення роботи Байдена також виріс на 10 пунктів, збільшившись з 41% до 51% громадян «які не схвалюють роботу Джо Байдена в якості президента».

Опитування груп проводилося з 26 по 31 серпня, в ньому було опитано 1 241 респондента. Допустима похибка становить плюс-мінус 3,8%.

Окреме недавнє опитування, проведене ABC News / Washington Post, також виявило значне зниження схвалення роботи Байдена.

Опитування, проведене 29 серпня - 1 вересня серед 1006 людей, показало зниження рейтингу схвалення до 44% з 50% в червні, 51% респондентів роботу Байдена не схвалюють.

На початку свого президентства Байден мав рейтинг схвалення в 67%. Зараз ця цифра дорівнює 44%. Похибка дослідження становить 3,5 процентних пункти.

Різке падіння сталося через кілька днів після того, як США завершили безладне виведення військ з Афганістану, в результаті якого минулого тижня загинули 13 американських військовослужбовців і майже 200 афганців.

Вівторок ознаменував кінець найтривалішою війни Америки, яка тривала 19 років і 47 тижнів, коштувала близько 2 трильйонів доларів і забрала за ці роки життя майже 2500 американських солдатів і близько 240 000 афганців.

Оскільки «Талібан» захопив країну і тисячі людей кинулися бігти з Афганістану раніше встановленого терміну, з 14 серпня американські військові допомогли евакуювати на своїх літаках більше ніж 122 000 мирних жителів.

Однак, за даними Пентагону, «кілька сотень» американців залишаються в охопленій війною країні і після виведення військ.

У середу прессекретар Білого дому Джен Дженніфер Псакі заявила, що число, ймовірно, ближче до «100» американців.

Опитування Marist показало, що 61% американців не схвалюють те, як Байден впорався з кризою в Афганістані, і тільки 32% схвалюють. Точно так само опитування ABC News / Washington Post виявило 60% несхвалення в порівнянні з 30% схвалення.

Опитування ABC / Washington Post було близьким до рівномірного розподілу думок щодо впливу виведення військ США на безпеку країни в плані тероризму: 45% заявили, що різниці немає, а 43% заявили, що країна тепер менш безпечна. Тільки 8% сказали, що країна стала безпечнішою через відхід американських військ.

В цілому, опитування Marist показав, що 71% американців вважають роль США в Афганістані «невдалою», і тільки 20% назвали її «успіхом».

Автор: Callie Patteson
Джерело: https://nypost.com/2021/09/03/biden-job-approval-sinking-following-us-troop-withdrawal-from-afghanistan/
Переклад українською «Час і Події»

Прощавай, лібералізм…

Пентагон коригує доктрину стримування США мають намір подолати стратегічний застій

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers