rss
04/27/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
У фокусі – Америка \ Пентагон коригує доктрину стримування США мають намір подолати стратегічний застій
Федеральний реєстр (ФР) США опублікував повідомлення Держдепу про введення санкцій проти трьох організацій з Росії, відповідно до закону про нерозповсюдження зброї масового знищення (ЗМЗ). Борючись за нерозповсюдження ЗМЗ, Америка продовжує будувати плани забезпечення своєї ядерної переваги над усіма противниками.

Адмірал Чарльз Річард, який очолює Стратегічне командування (СК) ВС США, виступаючи на слуханнях Комітету з ВС (КВС) Сенату, заявив, що за темпами реалізації програм модернізації ядерних озброєнь і вдосконалення їх експлуатаційних можливостей Росія і Китай суттєво випереджають Америку.

На його думку, якщо США не почнуть більш активно вкладати кошти в ядерну оборону і в її інфраструктуру, вони можуть втратити довіру союзників як до головного джерела забезпечення їх безпеки. Як зазначив адмірал, модернізація ядерного комплексу Росії завершена на 80%, а в США цей процес ще практично і не починався.

Командувач також підкреслив, що Пекін досить активно нарощує свій ядерний потенціал, а швидкість цього процесу настільки велика, що практично щотижня в ЗМІ з’являються нові повідомлення про ці зусилля керівництва КНР. Незважаючи на те, що в ЗС Китаю ядерних ракет набагато менше, ніж в СЯС США і Росії, він продовжує небувалими темпами нарощувати їх кількість.

На цей момент адміністрація президента Джозефа Байдена під тиском законодавців приступила до перегляду своєї ядерної стратегії, яка буде визначати ядерну політику в середньостроковій перспективі. Цей документ офіційно називається «Огляд ядерної політики» (ВЯП). Він випускається МО США кожні вісім років починаючи з 1994 року.

Це нова на той час ядерна стратегія США, яка скасувала доктрину 2010 року, прийняту при адміністрації Обами. У ній зазначалося, що ключовими своїми головними суперниками Вашингтон вважає Росію і Китай. Для протистояння їм США готові вкладати кошти в нові системи озброєнь, включаючи малопотужну ядерну боєголовку для морських балістичних ракет Trident D5, і в програми модернізації систем і засобів, перебувають на озброєнні, включаючи крилаті ракети морського базування Tomahawk в ядерному оснащенні. У новій доктрині також говорилося, що США будуть в цілому активно модернізувати свою ядерну тріаду (стратегічну авіацію, міжконтинентальні балістичні ракети і атомні підводні ракетоносці).

На інтернет-порталі West Voices було опубліковано повідомлення, що група сенаторів-демократів закликала президента Джозефа Байдена взяти активну участь в розробці ВЯП. Білому дому було запропоновано вивчити питання про типи і кількості ядерних озброєнь, необхідних США для стримування ядерних атак ймовірних противників. Як наголошується в листі, в найближчі 10 років Пентагон має намір витратити 634 млн дол. на програми в цій сфері.

Модернізація 450 входять до складу Стратегічних ядерних сил США діючих і резервних шахтних пускових установок ШПУ для МБР наземного базування наступного покоління GBSD, які повинні замінити МБР Minuteman III, відповідно до планів Пентагону, повинна бути закінчена в 2036 фінансовому році.

У період 2031-2042 років бойове чергування нестимуть 12 ПЛАРБ третього покоління. Кожній ПЛАРБ матиме 16 пускових установок. Перша така субмарина повинна бути передана ВМС США в 2028 фінансовому році, а друга і наступні, по одному човну на рік, будуть надходити на озброєння в 2031-2041 роках. Термін життєвого циклу кожної ПЛАРБ з урахуванням періодів капітального ремонту становитиме 42,5 роки, тобто ці ПЛАРБ складатимуться на озброєнні СЯС до 2084 року.

Перспективи постановки на озброєння малопомітних надзвукових бомбардувальників-ракетоносців подвійного призначення У-21 «Рейдер», здатних нести ядерну і звичайну зброю, поки не зовсім зрозумілі. Ранніми планами Пентагону передбачали будівництво 100 таких бомбардувальників протягом 5-10 років. Досягнення початкової бойової готовності першої ескадрильї В -21 передбачалося здійснити в 2025 році, а проведення ядерної сертифікації було заплановано на 2027 рік. Цей бомбардувальник повинен складатися на озброєнні з 2025 по 2075 рік. Відповідно до останнього звіту Бюджетного управління Конгресу, який вийшов в кінці травня поточного року, на тимчасове оновлення або повну модернізацію СЯС МО в 2021-2030 роки США можуть витратити 634 млрд дол.

Автор: Володимир Іванов, оглядач «Незалежного військового огляду»
Джерело: https://nvo.ng.ru/realty/2021-09-02/2_8_1156_pentagon.html
Переклад українською
«Час і Події»

Прощавай, лібералізм…

Антифа починає застосовувати зброю

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers