rss
04/19/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Здоров’я \ Альтернативні засоби схуднення
Мова – це засіб передання інформації, але, бляха, не ідеальний. Коли я пишу “альтернативні засоби схуднення”, то не маю на увазі, що вони варті уваги (бо вони варті уваги лише для того, аби знати, що їх варто обходити шостою дорогою). Це не альтернатива загальноприйнятим засобам, зовсім не альтернатива…

Перед тим, як озвучити засоби схуднення, яких слід уникати, варто зазначити дієві, доказані теоретично та емпірично.

 Title 
  
Схуднення – це зменшення кількості жиру в організмі, а жир – це енергія. Чи означає ця інформація, що для схуднення треба щось зробити з енергією? Ще б пак! Потрібно зменшити її надходження в організм і збільшити її витрати. Організм є пічкою, яка постійно спалює калорії, і для того аби цей вогонь не погас (смерть), ми й підкидаємо дрова у вигляді їжі. Якщо продовжити аналогію, жирові запаси – це запасні дрова. Ці дрова будуть згоряти, коли пічка сильно розкочегариться, або кочегар засне на робочому місці, забувши підкинути дров ззовні, або і перше, і друге. Розкочегарена пічка – це фізичні вправи, безвідповідальний кочегар – обмеження в їжі. Отже, фізичні вправи та гіпокалорійна дієта – істинні засоби схуднення. Є й допоміжні – повноцінний сон і психоемоційна гігієна. Адже коли ми не висипаємося і перебуваємо в хронічному стресі, вкрай важко дотримуватись бажаного харчування і бути фізично активними.

Зазирнімо в організм Ігната, який сидить на дієті та бігає. Я буду сильно спрощувати і говоритиму лише те, що нам необхідно для розкриття цієї теми. Ігнат узув свої улюблені кеди і вийшов на пробіжку. Ця нехитра локомоція потребує енергії. І саме для таких справ організм зберігає енергію прямісінько в мускулах (глікоген, внутрішньом’язові тригліцериди). Зрештою, бігав він вчора. Але й сьогодні його ентузіазм нікуди не сховався, їжаком не скрутився. Ні світ ні зоря Ігнат знову в кедах. Навіщо? Ігната в саме серце вразила одна дівчина, якій не прийшовся до смаку його милий животик. Під час інтимної близькості вона фиркнула: “Я не можу займатись сексом з двома, з тобою і твоїм пузом! Воно на мене постійно таращиться, йому не місце в нашому ложі. Воно тут зайве! Вибирай: або я, або воно!” Дівка файна, тож Ігнат твердо вирішив схуднути. Тому й бігає.

Запаси енергії в м’язах не безкінечні, вони мають особливість закінчуватись. І тоді організм для м’язового скорочення бере її з їжі. Але дзуськи! Крім пробіжок Ігнат ще себе обмежує в харчах. Без паніки! Гіпофіз і наднирники кидають в бій своїх таємних агентів-гормонів (епінефрин, соматотропін тощо). Вони з кров’ю допливають до пуза Ігната і виводять жир в кровотік (ліполіз). Після чого він зв’язується з білками крові і доставляється до м’язів ніг, де й згорає, дозволяючи кедам Ігната переміщатись в просторі. Так людина худне.

А тепер, знаючи механізми схуднення, ми можемо осмислено подивитись на альтернативні (читай нікудишні) засоби схуднення.


Масаж


Title  
  
Масаж – це коли мнуть м’які тканини. Процес мняття енергозатратний, отже сприяє схудненню… масажиста. Щодо клієнта, то масаж може підвищити кровообіг в зоні, яку мнуть. І все. Ліполітичних гормонів нема, розщеплення жиру нема, схуднення нема. Згадую, як ще в часи, коли я мучив людей, змушуючи їх тягати важкі гантелі, моя підопічна хвалилась, що схуднула завдяки масажу. Щоправда, додала, що масажист мав у кабінеті гантелі, які його клієнти й використовують за призначенням. Епіфеноменологічна помилка у всій красі і святковому вбранні, тобто хибна причинно-наслідковість.


Ліпосакція


Жир неможливо видавити, вичавити, видзюрити в унітаз – він мусить згоріти в мітохондріях активних тканин організму. Це фізіологія. Але є один дієвий засіб позбавлення себе зайвих кілограмів – ліпосакція. На хлопськиий розум ліпосакція – це коли ви приносите свої запаси жиру до хірурга зі словами “Заберіть цю гидоту з мене”, а він її викачує. Всі щасливі… крім вас. Хоча ви теж щасливі, але короткотривало. Ліпосакція – це боротьба з наслідками, а не з причиною. Ліпосакція – це коли автівка жере масло як проклята, а ви його постійно доливаєте, замість того щоб відвезти її на СТО. Вам викачали жир, а причину у вигляді переїдання не забрали. Зайва вага вернеться гарантовано. Я вам більше скажу, саме переїдання – це не причина, не першопричина. Треба спочатку знайти причину переїдання: тривожність, депресія, емоційний голод, харчові звички тощо. Хоча, це вже інша тема, не сьогодні.


Обмотування харчовою плівкою чи теплий одяг


 Title 
  
Люди виконують кардіосесії, обмотавшись харчовою плівкою або одягнувшись у теплий одяг з ціллю схуднути. І дійсно після такого тренування ваги показуватимуть мінус кілограм-другий. Чому? Бо додатковий одяг і харчова плівка підвищують пітливість, ми втрачаємо воду. Схуднення – втрата зайвого жиру, не води. Мало того, якщо ви з потом втратите 2 літри води, будьте певні, опісля дві літри і вип’єте.


Ліполітики


В кожного з нас є “проблемні зони” – місця, де жир активно відкладається, і які, зараза, не хоче покидати. Це детерміновано генетично і зв’язано з рецепторами адреналіну. Якщо в певній зоні багато альфаадреналових рецепторів, вона буде проблемною. Нам обіцяють забрати жир з проблемних зон за допомогою ін’єкцій так званих ліполітиків (ліполітик означає розщеплювач жиру). Препарат розщеплює жир, і, увага, ми його видзюрюємо. Жирна сеча – це щось нове.

Title  
  
Давайте вдамо, що ми повірили. ОК, розщепили зайвий жир, і що далі? Нестачі енергії нема, ми ж не на дієті і кінцівками не махаємо (навіщо нам це все, коли є чудо-процедура). А буде ось що: жир поплаває-поплаває і вернеться назад, саме туди, в проблемну зону, бо там багато альфарецепторів.

В мене була підопічна, яка не бажала обмежувати себе в їжі. Це свідомий вибір, і це нормально. Але ж “вушка”, мала вона ті злощасні вуха – відкладення жиру на стегнах в районі кульшового суглобу, і воно її їло. Не зважаючи на мою аргументацію, вона пішла на “ін’єкції краси” (так косметолог обізвала процедуру, яку ми тут обговорюємо) зі словами: “Я вірю, це мені допоможе.” Це було років з 5 тому, одна процедура вартувала 800 грн – немалі гроші на той час. А курс передбачав 10 процедур. Вже на восьмих відвідинах моя підопічна спитала, коли ж вона вже побачить зміни, на що їй відповіли, що треба почекати місяць-другий. І тільки тоді в неї розплющились очі…


Пресотерапія


 Title 
  
Якщо одна думка про фізичні вправи і обмеження в їжі змушує сіпатись ваше ліве око, несіть гроші на пресотерапію. Там на вас нап’ялять костюм, який буде стискати ваше тіло, проймаючи вашу душу надією на покращення фігури. Але тільки надією, яка погасне, як свічка під дією різкого видиху, після декількох процедур. Нагадую, жир не можна вичавити, видавити тощо, він має згоріти в мітохондріях активних тканин. Єдине, чого позбавить вас пресотерапія - це гроші.


Кріоліполіз


Вам мало? Тримайте ще одне чудо жироспалення – кріоліполіз. Певну ділянку тіла охолоджують, від чого ви маєте худнути. Кажуть, що під дією холоду організм шукає резервне джерело енергії, активується жирова тканина. Білий жир перетворюється на бурий, який тіло виводить протягом 30 днів, бла-бла-бла… Насправді на обігрів тіла витрачається не так вже й багато енергії. Утворення бурого жиру вкрай неспішний процес. І, бляха-муха, жир не може вивестись з організму, він мусить згоріти, білий чи бурий. Одним словом, несіть гроші й туди, якщо маєте зайві.

Title  
  
Наша біда в тому, що ми не хочемо напружуватись, ми рухаємось шляхом найменшого спротиву, не усвідомлюючи банальну істину: без зусиль результат неможливий. На цій нашій особливості паразитували, паразитують і паразитуватимуть. Пам’ятайте: зусилля – результат.

Автор: Персональний тренер
Віктор Мандзяк
Джерело: Егоїст
(https://egoistmagaz.in.ua/zahoplenia/альтернативні-засоби-схуднення )

Ліки від діабету здатні допомогти в лікуванні хвороби Альцгеймера

Антидепресант проти раку?

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers