rss
04/19/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Проблема \ Газ в Європі подорожчав вище $600 за тисячу кубометрів
Ціна зросла після скорочення бронювання транзиту через Україну і аварії на заводі «Газпрому».

Ціна жовтневого ф’ючерса на газ досягла $600,6 за тисячу кубометрів під час торгів на європейській біржі ICE Futures вчора, 30 серпня. Про це пише галузеве видання enkorr.

Ціна на спотовому ринку на голландському хабі TTF за контрактом «на день вперед» також збільшилася до $580 за тисячу кубометрів.

Як зазначає видання, ціна газу почала стабільно зростати після оголошення підсумків аукціону з бронювання додаткових потужностей по транзиту газу через Україну на вересень.

Нагадаємо, що «Газпром» викупив тільки 4,3% запропонованого обсягу (0,65 млн куб.м. на добу), хоча до цього компанія п’ять місяців поспіль стабільно викуповувала 100% обсягу.

Також на зростання ціни вплинуло зменшення поставок газу в Європу через газопровід Ямал-Європа після аварії на заводі «Газпрому» в Новому Уренгої 5 серпня.

Напередодні Вищий земельний суд Дюссельдорфа ухвалив рішення, яким визнав: дія газової директиви ЄС поширюється на споруджуваний російський газопровід «Північний потік-2». Це означає, що доставка і транспортування газу мають бути розділені, а оператор Nord Steam 2 - стати незалежним від «Газпрому».

Якщо красти, то вагонами Хроніки зливу «Роттердам+»

Зеленський поговорив із головою Світового Банку про земельну реформу

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers