rss
04/28/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
У фокусі – Америка \ The Telegraph (Великобританія): таліби захопили американську бойову техніку на суму 85 мільярдів доларів
Таліби захопили американську бойову техніку на суму 85 мільярдів доларів і отримали доступ до біометричних даних тих афганців, які останні 20 років допомагали солдатам армії США. Про це розповів американський конгресмен.Колишній резервіст ВМС США Джим Бенкс (Jim Banks) заявив, що США залишило в Афганістані величезну кількість техніки і зброї  - 75 000 автомашин, 200 літаків і вертольотів, і 600 000 одиниць стрілецької зброї та легкого озброєння.

Виступаючи у Вашингтоні, Бенкс сказав: «Сьогодні у талібів вертольотів «Блек Хок» більше, ніж у 85% країн світу». За його словами, «Талібан» також захопив окуляри нічного бачення, бронежилети і предмети медичного призначення.

Бенкс впевнений в цих цифрах, тому що він працював іноземним торговим агентом, набуваючи надану Америкою техніку і зброю, а потім передаючи її афганським військовим.

«Для мене і інших це немислимо, але зараз у талібів є біометричні пристрої з відбитками пальців, сканами очей і біографічними даними всіх афганців, які останні 20 років перебували на нашому боці і допомагали нам», - сказав Бенкс.

«У адміністрації немає плану повернення цієї зброї. Вона не збирається вимагати звіту за цю техніку і зброю, - продовжив конгресмен. - Якщо ця зброя буде використано зараз або в майбутньому, щоб завдавати шкоди, поранити або вбивати американців, кров буде на руках Джо Байдена».

Його мову поширив в соціальних мережах консервативний член парламенту і колишній військовослужбовець Джонні Мерсер (Johnny Mercer). «Це ганьба. Ми дали їм імена тих, кого готували воювати з ними. А когось з них ми залишимо, і вони стануть жертвами насильства, яке ми бачили в аеропорту, - сказав він. - Жахливий день, що викликає лють і сльози».

Таліби вже заявили, що направили свій елітний підрозділ з високотехнологічним обладнанням на охорону об’єктів в афганській столиці.

Пропагандистські канали бойовиків випустили в ефір вражаючий фільм про цей підрозділ під назвою «313-а бригада Бадрі», заявивши, що вона буде нести службу на вулицях Кабула і стане охороняти президентський палац.

На кадрах видно бойовиків в сучасних касках, сонцезахисних окулярах, бронежилетах і з автоматами, як у афганської армії.

У четвер з’явилися повідомлення, що американські представники передали «Талібану» списки американських громадян, власників зелених карт і афганських союзників, щоб прискорити їх доставку в аеропорт і евакуацію.

Міністерство оборони жорстко розкритикувало це рішення, про яке повідомило видання «Політико». Один представник військового відомства сказав, що таліби практично отримали «розстрільні списки».

«Це жахливо, це шокує, від цього здається, що в тебе брудні руки», - додав він.

Представник Центрального командування США від коментарів відмовився.

Бенкса також обурили події біля кабульського аеропорту, на які він відреагував такими словами: «Відповідальність за цю трагедію цілком і повністю лягає на Байдена. Через його некомпетентності пролилася американська кров. Цього можна було уникнути, а тому це можна пробачити».

Автори: Джеймі Джонсон (Jamie Johnson),
Макс Стівенс (Max Stephens)
За матеріалами американських ЗМІ

Страшний мартиролог

Заколот демократів

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers