rss
04/19/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
У фокусі – Америка \ Страшний мартиролог
В ім’я чого загинули молоді люди, яким би ще жити і жити?

Я вчора проїжджала повз форт Гамільтон в Брукліні і звернула увагу на морського піхотинця, який стояв біля воріт форту ... Може, це був і не морський піхотинець - я не дуже розбираюся в  відмінностях військової символіки, але хлопець стояв у всій екіпіровці, і я бачила в глибині, за парканом, ще кількох хлопців.

У мене, дочки військового, особлива повага до людей у військовій формі, і я розумію, що саме вони ризикують своїми життями заради нашого спокою і безпеки, ризикують і всередині країни, і далеко від її кордонів.

А потім мені на очі потрапила фотографія, викладена в мережі: круглий стіл в барі, викладена на ньому форма морського піхотинця і по колу 13 келихів пива. Напис все пояснювала: «Сьогодні ввечері в мій бар в Кіркленд зайшов морський піхотинець, виклав свій синій одяг і купив 13 пляшок пива для полеглих солдатів в Кабулі. Це буде стояти всю ніч, зарезервоване для останнього раунду. RIP, Брати»...

І ось ця форма і 13 наповнених пивом келихів, і сльози, і усвідомлення крихкості людського життя, і смерть в ім’я ... не відпускають - стільки питань додалося.

Так в ім’я чого загинули молоді люди, яким би ще жити і жити? А сенільний старий в ролі головнокомандувача не відповість - йому не написали відповіді, і він перетворює в черговий божевільний фарс все, до чого торкається.

Журналістка, якій 46-1 дозволив поставити запитання, почала розпитувати про афганську кризу, але перш ніж Дженніфер Джейкобс, старший репортер Bloomberg в Білому домі, встигла закінчити речення, той, кого призначили президентом, перебив її і пішов.

«Я не збираюся зараз відповідати Афганістану», - прошипів старий, перервавши репортера і піднявши руку, потім повернувся спиною до преси і пішов.

Тиждень тому точно так само поводилася сміхотлива пустушка 46-2.

І Руда Бестія в ролі прессекретаря, що постійно бреше, і весь цей божевільний хоровод викликає тільки гнів і питання: як ми дійшли до такого життя і що буде з країною і світом, в якому божевільним довірили страшну кнопку, але Добрий Гудвін не дав розуму?

А новинна стрічка рясніє приспущеними прапорами - і клубок у горлі. Рік Перрі, колишній губернатор Техасу і ветеран ВПС, нагадує в Твіттері про те, що зоряно-смугастий прапор, принаймні над будівлею суду округу Феєт в штаті Техас, буде майоріти високо, тому що «До того, як стати суддею, мій друг Джо Вебер був генералом морської піхоти, - написав Перрі. - Він знає, що кращий спосіб вшанувати пам’ять морських піхотинців, які загинули вчора в Кабулі, - це визнати їх самовіддане служіння і самопожертву, злітаючи над Оld Glory високо і гордо. Це те, чого вони хотіли б; чого хотіли б їх сім’ї».

І далі Перрі завершив: «Ми опустили свої прапори і схилили коліно перед терористами при цій адміністрації. Більше не треба, принаймні в окрузі Фейет, штат Техас. Semper Fi ...».

Semper Fi - Semper Fidelіs, що в перекладі з латині означає «завжди вірний», «завжди лояльний». Короткі два слова девізу Корпусу морської піхоти США, які не завадило б зробити девізом і головнокомандувача, і всіх його генералів, які забули про присягу народу США, а не його політикам, що грають чужими життями.

А поки клятві Semper Fi залишився вірним морпіх - полковник Стюарт Шеллер, що дозволив собі закликати до відповідальності високопоставлених військових керівників за безпрецедентний і непрофесійний вихід з Афганістану.

У п’ятницю Шеллер повідомив в Facebook, що він «звільнений через відсутність довіри і впевненості». Армія здалася на волю політичних маріонеток, що розпоряджаються чужими життями. І це, як сказав в інтерв’ю New York Post, батько Шеллера, Стюарт Шеллер-старший, який назвав сина «справжнім морпіхом», «сумний день Америки» ...

Так, дуже сумний, тому що ніхто не відповів на заклик морпіхів до відповідальності за рішення, в результаті яких ми програли терористам, поставили під удар країну і світ. Голос волаючого в пустелі і оніміла армія на чолі з головнокомандувачем, що заговорюється.

І 13 Semper Fi, яким країна подарувала приспущені прапори і не відповіла на питання, за що загинули вони?

А я читаю імена морпіхів, чиї життя перервалися на самому злеті, і мене душать сльози і гнів - це все наші діти ...

Штаб-сержант морської піхоти Дарін Т. Гувер, 31 рік, Солт-Лейк-Сіті, штат Юта.

Сержант морської піхоти Джоханні Розаріопічардо, 25 років, Лоуренс, штат Массачусетс.

Сержант морської піхоти Ніколь Л. Джі, 23 роки, Сакраменто, штат Каліфорнія.

Капрал морської піхоти Хантер Лопес, 22 роки, Індіо, штат Каліфорнія.

Капрал морської піхоти Деган В. Пейдж, 23 роки, Омаха, штат Небраска.

Капрал морської піхоти Умберто А. Санчес, 22 роки, Логанспорт, штат Індіана.

Єфрейтор морської піхоти Девід Л. Еспіноза, 20 років, Ріо-Браво, штат Техас.

Єфрейтор морської піхоти Джаред М. Шмітц, 20 років, Санкт-Петербург, штат Міссурі.

Єфрейтор морської піхоти Райлі Дж. Макколлум, 20 років, Джексон, штат Вайомінг.

Єфрейтор морської піхоти Ділан Р. Мерола, 20 років, Ранчо Кукамонга, штат Каліфорнія.

Єфрейтор морської піхоти Карім М. Нікоуі, 20 років, Норка, штат Каліфорнія.

Санітар ВМС Макстон В. Совіак, 22 роки, Берлін-Хайтс, штат Огайо.

Штаб-сержант Райан К. Кнаусс, 23 роки, Коррітон, штат Теннессі.

Автор: Олена Пригова
Джерело: https://kontinentusa.com/
starshyi-martirolog/
Переклад українською, “Час і Події”.

Заколот демократів

The Telegraph (Великобританія): таліби захопили американську бойову техніку на суму 85 мільярдів доларів

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers