rss
04/25/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Берегиня \ Штрудель з вишнями
Кожна господиня бодай раз готувала хрусткий штрудель. Проте не так часто ця затія вдається з першого разу. Щоб страва вдалася на славу, треба врахувати чимало нюансів. Ми з радістю поділимося секретами приготування справді чудового штруделя. Начинку ви можете обрати самі. Ми ж нині готуємо штрудель з вишнями.

Страва австрійської та угорської кухні, яку багато хто традиційно сприймає різдвяною. Втім запашний штрудель буде актуальним як на будь-яке ваше свято: день народження, Новий рік, дитяче свято, так буде доречним елементом романтичної вечері чи смачним приводом навідати друзів.

Покроковий рецепт приготування

Інгредієнти:
  • l    150 г борошна
  • l    80 мл теплої води
  • l    1 ст. л. олії
  • l    дрібка солі
Начинка:
  • l    500 г вишні без кісточок
  • l    100 г цукру
  • l    50 г подрібнених горіхів
  • l    3 ст. л. подрібнених сухарів
  • l    1 яйце
  • l    м’яке вершкове масло
Час приготування:
1 год 30 хв

Кількість порцій:
8

Складність приготування:
складно

1) Просійте борошно з сіллю гіркою на робочу поверхню. Зробіть у центрі ямочку і влийте туди олію. Поступово додайте воду. Змішуйте борошно з водою, поки не вийде м’яке тісто. Вимішуйте тісто до тих пір, поки воно не перестане прилипати до столу і не стане гладким та еластичним. Стягніть тісто в кулю, змастіть олією, загорніть в плівку і залиште відпочивати мінімум на 30 хв.

2) Застеліть стіл старої простирадлом, найкраще з жакардовим малюнком, щоб можна було легко оцінити прозорість тіста. Злегка посипте тканину борошном, покладіть тісто в центр столу і розкачайте качалкою в коло діаметром 25 см.

3) Тепер потихеньку розтягуйте тісто від центру в боки, переміщаючи його по колу на кісточках пальців.

4) Коли центр тіста добре розтягнеться, покладіть пласт на тканину й обережно тягніть тісто від центру до країв, одночасно розсовуючи руки. Поступово воно ставатиме таким тонким, що буде видно малюнок на тканині. Обріжте товсті краї ножицями.

5) Змастіть тісто розтопленим маслом. Змішайте сухарі, цукор і мелені горіхи - посипте рівномірно тісто. Викладіть вишню.

6) Сформуйте щільний рулет і добре закріпіть шви з боків. Покладіть штрудель на деко швом вниз і змастіть збитим яйцем. Випікайте штру­дель з вишнею при 180°С - 40 хв.

Егоїсти і нарциси Коли потрібна психотерапія

Запаси на зиму: консервуємо фізаліси, баклажани та мандарини Не дрібніть у банках часничок, до помідорів додайте меду, а оцет замініть аличею

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers