rss
04/27/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Українське Чикаго \ 70 Річні Загальні Збори Кредитівки «Самопоміч»
70-і Річні Загальні Збори Української Федеральної Кредитової Спілки “Самопоміч” відбулися в середу, 4 серпня 2021 року в головному приміщенні кредитівки в Чикаго. Щоб захистити здоров’я членів Кредитівки у час Пандемії Covid-19, Збори відбулися згідно прописаних обмежень.

О 2-ій годині пополудні Президент Дирекції, Олег Караван, офіційно відкрив засідання та прочитав порядок нарад. Президент привітав членів кредитівки і представників організацій та вияснив особливі обставини цих загальних зборів, які ще відбуваються згідно з обмеженнями, встановленими пандемією. Президент Дирекції вияснив, що Кредитівка інтенсивно працювала на користь своїх членів та допомагала українським установам під час пандемії. Він підкреслив присутнім, що Фундація “Самопоміч” від самого початку пандемії, вже у квітні 2020 р., почала допомагати церквам, інституціям, школам, організаціям молоді поважними фінансовими поданнями, щоб дозволити їм продовжувати свою працю і програми. Президент Кредитівки, Віталій Кутний, у своєму звіті більш детально подав інформацію про те, як Кредитівка «Самопоміч» допомагала українській громаді під час пандемії.

Однохвилинною мовчанкою вшановано тих, що відійшли у вічність протягом минулого року. Опісля Президент Дирекції представив членів Дирекції і Контрольної Комісії. Віктор Войтихів, секретар Дирекції, прочитав протокол з минулорічних Загальних Зборів. Отець Сергій Ковальчук, настоятель Української Католицької Катедри св. Миколая в Чикаго, прочитав молитву.

Title  Title
Олег Караван читає звіт. Сидять зліва:
Голова Контрольної Комісії Богдан Вруський; члени
Дирекції Йосиф Оверко і Роман Яцковський
Президент/Виконавчий Директор Кредитівки
Віталій Кутний читає звіт діяльности Самопомочі
за 2020 рік.


У своєму звіті Віталій Кутний, Президент/Виконавчий Директор УФКС “Самопоміч”, виклав у деталях працю Кредитівки у 2020 році. Коли в березні 2020-го року почалась Пандемія, Кредитівка “Самопоміч“ допомогла багатьом, пропонуючи “skip-a-pay“ програму позик та пробачаючи, у перші важкі місяці пандемії, сплату штрафів і оплат за використання касових апаратів на суму майже $100,000. Кредитівка допомогла церквам та громадським установам, пожертвувавши тисячі доларів та тисячі масок у дуже критичний для всіх момент.

У другій половині року Кредитівка запустила нову сучасну систему цифрового банкінґу з оновленим виглядом та багатьма функціями фінансової самообслуги. Ця система вивела “Самопоміч” на рівень з іншими потужними фінансовими установами, і це якраз стало в пригоді під час Пандемії, коли не можна було членам фізично заходити до Кредитівки. “Самопоміч” також впровадила стипендійну програму, завдяки якій 15 студентів - членів Кредитівки отримали фінансову допомогу для навчання. Програма стипендій продовжується, підкреслюючи девіз “Наша молодь – наше майбутнє”. У 2021 році Кредитівка “Самопоміч” відкрила новий офіс у Гемтремк, Міч., через дорогу від Української Католицької Церкви Непорочного Зачаття, щоб краще обслуговувати членів Кредитівки у Мічіґані.

“Самопоміч“ брала участь у державній програмі захисту малого бізнесу: “SBA (PPP)“ та видала $3.7 мільйонів позик, які при дотриманні всіх умов не потрібно віддавати. З цієї суми, $880 тисяч було видано неприбутковим організаціям та церквам, що дало їм можливість продовжувати працювати й легше пережити скрутні економічні обставини, що викликані пандемією.

“Самопоміч“ зуміла завершити 20-й рік з добрими фінансовими показниками. 1,200 членів Спілки скористались нашими низькими відсотками та отримали позики на суму більше ніж $100 мільйонів доларів. Активи Кредитової Спілки перевищили $700 мільйонів доларів. На жаль, зростання кількості позик і збільшення активів не призвели до зростання чистого прибутку Кредитової Спілки. У 2020 році кредитівка заробила $1.3 мільйони доларів і тепер капітал наближається до $115 мільйонів доларів. Кредитова Спілка залишається однією з найбільш стабільних фінансових установ у США.

Title  Title
Секретар Віктор Войтихів читає протокол загальних
зборів 2020 року
Президент/Виконавчий Директор Кредитівки
Віталій Кутний читає звіт діяльности Самопомочі
за 2020 рік.


Віталій Кутний закінчив свій звіт подякою членам Дирекції і особливо працівникам, які, незважаючи на різні труднощі, продовжували надавати професійні фінансові послуги нашим членам.

За працю Контрольної Комісії звітував Богдан Вруський. Контрольна комісія слідкує за діяльністю Кредитової Спілки, щоб захистити її активи і права членiв, забезпечує ефективність внутрішнього контролю, слідкує за акуратною і вчасною підготовкою бухгалтерських і фінансових звітів та забезпечує правильне введення вказівок Ради Директорів. Контрольна Комiсiя працює згідно з правилами й статутом Федеральної Адмiнiстрацiї Кредитових Спілок (NCUA), що включає проведення річної внутрішньої перевірки і вибір зовнішнього аудитора. Питань і завваг до звітів не було, і голова Контрольної Комісії пропонував уділити абсолюторію уступаючій управі.

Ірина Вруська прочитала звіт Номінаційної Комісії, що складалася з членів: Ірина Вруська (СУМ) голова, Микола Скиба мол. (ОДУМ), і Андрій Коломиєць (Пласт). Пропоновано таких членів до ради Директорів: Ореста Фединяк, Ігор Ляшок, і Йосиф Оверко. Інших кандидатів не було, і Збори утвердили номінації одноголосно.

Далі слідували привітання від громадських установ. Спочатку виступив голова Української Католицької Єпархії Преосвященний Владика Бенедикт, який похвалив Касу за допомогу громаді. Владика похвалив Кредитівку за те, що вона надалі виконує завдання, поставлене засновниками.

Генеральний Консул Сергій Коледов подякував за можливість поспілкуватись і привітав Кредитівку з 70-ою річницею. Генеральний Консул віддав пошану всім, що прикладаються до росту громади. Кредитівка уможливлює ріст підприємств, і завдяки кредитівці працюють різні громадські установи. Консул Коледов подякував Віталієві Кутному та Романові Яцковському за постійну працю в інформаційному просторі.

Отець Сергій Ковальчук, настоятель парафії Української Католицької Катедри св. Миколая привітав від парафіян Катедри і похвалив Кредитівку за її зростання, навіть поза межами нашого міста, згадуючи про відкриття нового офісу у Гемтремк, Міч.

Секретар, Віктор Войтихів, прочитав список письмових звітів. На додаток до представників, що усно привітали Збори, письмові привіти в Іллінойс склали: Централь Українських кооперативів Америки, Український Національний Музей, Український Інститут Модерного Мистецтва, 8-мий відділ Організації Оборони Чотирьох Свобід України, Фундація Києво-Могилянської Академії у США, Фундація Голодомору-Ґеноциду, Танцювальний Ансамбль «Громовиця», Пластова Станиця Чікаґо. Організації на сході США: відділ УККА у повіті Моррис, 1-ий відділ ООЧСУ Ньюарк-Ірвінґтон і 5-ий відділ ООЧСУ в Ірвінґтон, СУМ відділ у Джерзі Ситі, Пластова станиця у Ньюарку, Український Народний Дім в Ірвінґтон, Спортове т-во “Чорноморська Січ”, спортове т-во УСЦАК та Українськй Спортовий Музей, УКЦ св. Івана Хрестителя у Ньюарку, отці Редемптористи, УКЦерква Непорочного Зачаття в Гилсайд, СУА Відділ 75 Мейплвуд, Танцювальний Ансамбль «Іскра», українські тижневики “Свобода” й “The Ukrainian Weekly”.

Усний привіт від УККА відділ Іллінойс висловив голова Ігор Дякун, дякуючи кредитівці за підтримку всіх починів та діяльності. Віктор Войтихів додав про парад з нагоди 30-ої річниці Незалежності України, що відбудеться 29 серпня 2021 року на вулиці Мічіґан.

Андрій Дурбак привітав від парафії Української Католицької Церкви св. Йосифа і всіх прицерковних організацій від Пластової Станиці Чікаґо, Оселі Равнд Лейк та Фундація Побратимів. Пан Дурбак поділився тим, що Фундація Побратимів допомагає у розвитку Пласту на сході України.

Йосиф Соліміні, оперативний директор Української Католицької Освітньої Фундації, пояснив, що з початком Пандемії УКУ переживала щодо дальшої праці, та завдяки щедрим донорам вони змогли продовжувати навчання, заочно при потребі. Пан Соліміні подякував за позики, які уможливили працю УКОФ, відразу як тільки пандемія розпочалася. Фундація з гордістю поставила відзнаку “Business Partner” Кредитівки на своїй вебсторінці та поглиблює співпрацю з Кредитівкою, особливо, користуючись нещодавно впровадженою системою Online Banking.

Директор Катедральної Школи св. Миколая Анна Сириллі подякувала Кредитівці та Фундації за постійну допомогу, підтверджуючи, що Школа вважає Кредитівку своїм партнером у навчальному процесі. Завдяки щирій допомозі Школа вважається однією з найкращих шкіл міста і за цю допомогу і порозуміння ми щиро вдячні.

Title  Title
Генеральний Консул України у Чікаґо Сергій Коледов
вітає Кредитівку з сімдесятиліттям
Директор Катедральної Школи св. Миколая в
Чікаґо вітає Збори


Олена Шкробут, реальностевий аґент, часто працює з клієнтами, що у “Самопомочі” беруть позику на закуп дому. Останнім часом пані Шкробут також допомагає в роботіі Асоціації “Самопоміч”, з директором Романом Яцковським та відділом маркетингу у кредитівці. Вона склала доцільну пораду, що отримавши позику, член Кредитівки повинен бути ознайомлений з пільгами членства.

Президент Дирекції, Олег Караван, привітав новообраних членів Дирекції, щиро подякував всім присутнім на зборах, і закрив збори о 3:05 пополудні.

Новообрана управа Української Федеральної Кредитової Спілки “Самопоміч” yd 2021-22: Олег Караван – Президент Дирекції; Богдан Ватраль – Віцепрезидент і Фін. Референт Дирекції, Віктор Войтихів – Віцепрезидент і Секретар Дирекції; Ігор Ляшок і Ореста Фединяк, Віцепрезиденти Дирекції; члени Дирекції: Христина Козій, Іван Огаренко, Йосиф Оверко, і Роман Яцковський; Іван Павлик – Почесний член Дирекції.

Члени Кредитівки може оглянути відеозапис Загальних Зборів, поданий на вебсторінці Кредитівки “Cамопоміч”.

На вебсторінці Каси, www.selfreliance.com, у категорії Community Photos поміщені фотографії з 64-их Загальних Зборів Українсько-Американської Федеральної Кредитової Спілки “Самопоміч”. На вебсторінці Каси, у рубриці “about us” можна переглянути річний звіт за 2018 рік, а також звіти за попередні роки й історію установи. Найновішу інформацію “Самопоміч” публікує на своїй сторінці у соцмережі Facebook.

пресслужба Кредитівки “Самопоміч”

Святкування храмового свята в українському Православному Соборі Святого князя Володимира у Чикаго

Українське Чикаго гучно відсвяткувало 30-у річницю відновлення Незалежності України

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers