rss
04/26/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Полiтика \ Аналітика \ Падіння Кабула

Поразка США. Успіх Байдена

Захоплення Талібаном афганської столиці означає не тільки падіння Кабула. Не меншою мірою це і поразка держави США. І водночас це великий особистий успіх Дж.Байдена.

Падіння Кабула означає:

1. Провал ЦРУ, який стверджував про, щонайменше, 180 днів, протягом яких афганський уряд мав утриматися після відходу військ США. Афганський режим впав тоді, коли американські війська ще навіть не покинули повністю територію країни. На нашій пам’яті американська розвідка тотально провалювалася зі своїми оцінками неможливості російських нападів напередодні агресій Кремля проти Грузії і України в 2008 і 2014 роках.

2. Провал Пентагону, протягом 20 років за 88 млрд. Доларів готував 300-тисячну армію, що розчинилася, за словами кореспондента Sky News, за п’ять тижнів без видимого сліду, але встигла передати свої зброю і техніку Талібану.

3. Провал Держдепартаменту, який не зумів провести результативні переговори ні про створення коаліційного, ні про формування перехідного афганського уряду.

4. Провал політики нинішньої Адміністрації США, яка змогла вивезти або іншим чином забезпечити безпеку десятків і сотень тисяч афганців, на свій страх і ризик хто співпрацював з американцями протягом двох десятиліть і тепер майже гарантовано ризикують стати жертвами режиму Талібану.

5. Провал концепції стратегічного союзництва держав, що прагнуть до свободи і процвітання, з демократичними адміністраціями США. У 2012 році Б.Обама присвоїв Афганістану статус головного союзника США поза НАТО. Тоді ж Х.Клінтон заявила, що такий статус є найважливішим свідченням повної прихильності США захисту Афганістану, а США навіть не думають залишати Афганістан. Що означають такі обіцянки насправді, весь світ побачив за результатами діяльності Дж.Байдена 15 серпня 2021 року. Громадянам України слід особливо пам’ятати про те, що це саме те, що проповідував їм байденовскій агент впливу всього лише три тижні тому: «Байден - це зараз США для України. А США - це основний захисник України від агресії Путіна ». «Україна повинна домагатися отримання статусу головного союзника США поза НАТО». Що означає бути головним союзником США за межами НАТО і опинитися під захистом адміністрації Байдена, Україна може бачити на прикладі сьогоднішнього Афганістану.

6. Список внутрішньо- і зовнішньополітичних поразок США в результаті дій їх нинішнього президента, відверто зайняв не тільки антиамериканську, але і в цілому антизахідну позицію, поповнився ще однією катастрофою. Ці катастрофи радикально скорочують обсяг свободи в світі, надають ворогам свободи на планеті колосальні ресурси і розв’язують їм руки.

7. Геополітичний вакуум, що утворився в результаті поразки США в Афганістані, на Середньому Сході і в Центральній Азії буде заповнений авторитарними Китаєм і Росією. Це на ділі реалізація того, що байденовська пропаганда називає «хрестовим походом Байдена проти Китаю і Росії». Залучення світової уваги до Афганістану неминуче підвищує шанси для розв’язання повномасштабної путінської агресії проти України.

8. Падіння іміджу США в світі як країни здатної, яка бажає і вміє захищати свободу і в цілому західний спосіб життя, завдано нищівного удару.

9. Після надання Дж.Байденом фінансової допомоги терористам Палестинської автономії, що розв’язала ракетну війну проти Ізраїлю; після зняття санкцій США з будівництва путінського газопроводу «Північний потік - 2» і укладення пакту Путіна-Байдена щодо України вороги свободи в усьому світі отримали чергове підтвердження того, що у них з’явився новий потужний союзник - керівник нинішньої демократичної адміністрації США. Успіх Байдена виявився настільки вражаючим, що той навіть не покинув місце свого відпочинку в Кемп-Девіді.

10. На додаток до існуючих вогнищ нестабільності, в сучасному світі одним з найнебезпечніших джерел дестабілізації на майбутні, як мінімум, три з половиною роки стала нинішня адміністрація США на чолі з Дж.Байденом.


Афганістан: уроки для України

Україна подарувала людству Крила, Пісню та Хліб

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers