rss
04/26/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Українське Чикаго \ Святкування храмового свята в українському Православному Соборі Святого князя Володимира у Чикаго
Постать святого рівноапостольного великого князя Володимира, хрестителя України, безперечно є однією з найвизначніших в історії нашої Батьківщини. 

Як видатний церковний і державний діяч, святий князь Володимир має беззаперечне визнання і славу серед українського народу, та шанований в усіх куточках земної кулі:  від його рідного Києва, де князь Володимир народився, жив, творив і удосконалював українську державу, аж до найвіддаленіших місцин, куди б доля не занесла його нащадків – українців.  Безліч церков збудовано на честь нашого великого князя в Україні і по всьому світі.  У місті Чикаго також є український православний собор, освячений у пам’ять цього святого. Понад сто років святий Володимир оберігає своїм заступництвом громаду, що має його ім’я.

За довгий період свого існування наш собор бачив різні часи: часи розбудови та підйому, часи війни та миру, часи прибуття кількох хвиль емігрантів з далекої України, що шукали волі та кращого життя для себе і своїх родин, та гармонійно вливалися у громаду і дарували їй свої таланти, додаючи свого особливого колориту до різнобарвного культурного полотна громади…  Без перебільшення, цьогорічне вшанування святого князя Володимира у день його пам’яті:  після непростого 2020 року, у зв’язку з пандемією COVID 19,  наша поведінка змінилася, але потяг до єдності, людського спілкування і шляхетний звичай підтримки церкви, особливо на свято її небесного покровителя, нас не залишили.

Title  Title
  
Підготовлений нашою громадою Український Фестиваль, який було започатковано настоятелем парафії, отцем Іваном Лимарем та його однодумцями сім років тому, виявився справжнім святом єдності й культурної самобутності української громади Чикаго.  Талановита молодь здивувала і порадувала присутніх своїми талантами:  Марія Багрій, Діма Гавриляк, Вікторія Гасько, Діана Кутинська, Анастасія Ратуш з вокальної студії “Оберіг” під керівництвом Ольги Допілко та Анна Андрусяк, Іван Когут, Соломія Михайлюк  та Олександр Паньків, які навчаються у вокально-хореографічній студії “Елегія” під проводом Світлани та Віти Поляк. Також нас розважали молоді співаки Володимир Лимар, Дмитро Цвинтарний та уже наші традиційні гості - Володимир Дуда та Ольга Цвинтарна, а музичний гурт “Koloda Band” зробив нашу забаву святковою та веселою.

Title  Title
  
Ми щиро вдячні Генеральному Консулу України в Чикаго, п. Сергію Колєдову, преосвященному Владиці Венедикту та священникам з сусідніх парафій, які прийшли привітати  нас і розділити з нами радість свята.  Як і завжди, нас підтримали своїми щедрими подарунками каса “Самопоміч” та фундація “Спадщина”.
В домашній і невимушеній обстановці наші парафіяни і гості не тільки відпочивали, але і пригощалися смачними стравами, з любов’ю приготованими нашими парафіянами.

Title  Title
  
Особливо хочеться відзначити чудовий спів нашого церковного хору “Боян” під керівництвом маестро Володимира Поповича, який у цей день відзначав свій День народження.

Title  Title
  
Віримо, що і надалі наші святкування у самому серці Чикаго будуть об’єднувати місцеву українську громаду і робити її кращою і сильнішою.
“Святий рівноапостольний великий князю Володимире, моли Бога за нас!”

Title  Title
 Title Title
 Title Title
 Title Title
 Title Title


Світлини Олени Лимар

Чотириденний музичний фестиваль Lollapalooza в Чикаго стартував у четвер в Грант-парку, де кожен день були присутні близько 100 000 відвідувачів.

70 Річні Загальні Збори Кредитівки «Самопоміч»

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers