rss
04/19/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Культура \ Наша духовність \ 12 мудрих думок митрополита Андрея Шептицького
1.    Ідеалом нашого національного життя є наша рідна всенаціональна Хата-Батьківщина.
Передовсім треба усвідомити, придивитись до незвичайних труднощів, зовнішніх і внутрішніх, які стоять народові на перешкоді того, та намітити дорогу, яка нас до того веде...

2.    Боже Провидіння дасть українському народові виконати його природне право — вибрати собі й установити форму управи своєї Рідної Хати, тому треба нам над ним так працювати, щоб тим своїм правом скористати мудро і по-християиськи.

3.    Майбутність належить тим народам, у яких подружжя є річчю святою, у яких родинне життя є чисте й святе! І в таких народів легко знайти лад і силу. Такі народи з елементарною силою здобувають собі добробут[1].

4.    Молимося за загальний мир для людства, бо те жахливе нещастя, яким для людства є теперішня війна показує нам кожної днини, якою потребою для людей є мир.

5.    А коли молимося про мир для людства, то значно більше треба нам молитися про мир серед нашого народу, про мир внутрішній, про припинення ненависти, роздорів, ворожнечі й — зі сльозами це говорю — кровопролиття.

6.    Світ гине з браку любови, гине з людської ненависти!

7.    Не потоком шумних і галасливих фраз, а тихою, невтомною працею любіть Україну!

8.    Пам’ятники мистецтва і культури цінуються й бережуться, як на те заслуговують, лиш тоді, коли ціла суспільність бачить у них святощі, переказані предками, святощі, які мають бути збережені для прийдешніх поколінь. Тоді вони не пам’ятники археології, а жива основа національної культури на майбутні століття.

9.    Поступати все за велінням совісти — це обов’язок, до якого ми всі мусимо признаватися, який мусимо сповняти без уваги на віросповідання, до якого належимо.

10.    Всяке говорення пусте, коли за ним не йдуть вчинки!

11.    Правдива молитва подібна до тої небесної птиці, що високо-високо зноситься в небо. Наша молитва повинна зноситися високо в небо і ставати перед самим предвічним Престолом Всевишнього Бога, бо молитва — то розмова з Богом.
Коли хочеш добре молитися, забудь про все, що навколо тебе діється, не дивися на людей, що вони скажуть або подумають про тебе, не шукай, як сподобатися кому-небудь. Про одне лиш пам'ятай — про того доброго небесного Отця, з яким маєш розмовляти.
12.     Україна звільниться зі свого упадку та стане державою могутньою, з’єднаною, величавою... Мир, добробут, щастя, висока культура, взаємна любов і згода будуть панувати в ній. Все те буде, як я кажу, тільки треба молитися, щоби Господь Бог і Мати Божа опікувалися все нашим народом, який стільки витерпів.

Роблячи себе всім для всіх: як Андрей Шептицький став місіонером? 

5 уроків лідерства від митрополита Андрея Шептицького

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers