rss
04/25/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Організації, установи, товариства \ Ставлення до вакцинації від Covid-19 серед українських компаній
Аналітики кадрового порталу grc.ua вирішили з’ясувати як українські компанії турбуються про здоров’я своїх співробітників. У березні-квітні спеціалісти grc.ua  вже проводили опитування серед українських компаній як змінився їхній соціальний пакет через COVID-19. Тоді 22.8% опитуваних компаній-клієнтів кадрового порталу зазначили, що їх працедавці оплачують тести на ковід. Ще 11% співробітників відмітили впровадження медичного страхування від коронавірусу і 3.9% відзначили, що у соціальному пакеті компанії з’явилось покриття лікування від ковід або грошова компенсація за лікування від хвороби. 

У липні аналітики grc.ua провели ще одну хвилю опитування - було додано питання щодо вакцинації. Як з’ясувалось, майже 20% опитаних компаній – клієнтів кадрового порталу вже завершили процес вакцинації всередині колективів (нагадуємо, що за правилами МОЗ України організовані колективи в Україні, які мають у своєму штаті понад 50 охочих вакцинуватися, можуть подати заявку на колективне щеплення проти коронавірусу).  Цікаво, що окрім співробітників компанії, до пунктів щеплення, часто-густо, запрошували і найближчих родичів співробітників (батьків або дружину/чоловіка).

Ще 35.5% планують розпочати щеплення найближчим часом.

Водночас 25.8% опитуваних компаній – клієнтів кадрового порталу grc.ua взагалі не планують вакцинувати своїх співробітників. Серед причин чому компанії не планують проводити щеплення від коронавірусу, найчастіше називають недостатню кількість людей у штаті (20%), відсутність охочих вакцинуватись (13%), відсутність практики організації колективних щеплень співробітникам (13%).

Ще 19.3% не володіють інформацією щодо вакцинації (чекають рішення СЕО, керівників департаментів, не мають інформації щодо охочих всередині компанії, або взагалі не знають про можливість організувати колективні щеплення на робочому місці).

Загалом, за даними опитування, в жодній компаній не було вакциновано всі 100% персоналу. Лише 7%  компаній України провели вакцинацію понад 70% своїх робочих колективів. У 23% опитуваних компаній – клієнтів кадрового порталу grc.ua було вакциновано від 50 до 70% співробітників. У 32% компаній отримали щеплення менше ніж 50% співробітників

The Law on the Indigenous Peoples of Ukraine: Landmark Legislation a Long Time in the Making

Кожен п’ятий співробітник сфери гостинності хоче змінити роботу

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers