rss
04/30/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
У фокусі – Америка \ СРСР 2.0: моя прийомна батьківщина США нагадує мені Росію, звідки я втікала (Fox News, США)
Епідемія коронавірусу в США - це як попередній показ фільму жахів, під назвою «Соціалізм» - Ребекка Коффлер (Rebekah Koffler)

Я народилася і виросла в тоталітарній державі, і знаю не з чуток, як уряд шпигує за звичайними громадянами. Недавні викриття про стеження з боку АНБ повернули мене на 30 років назад в країну мого народження, якої більше немає, - Союз Радянських Соціалістичних Республік.

Звичайні радянські люди не сумнівалися, що наше повсякденне життя невтомно контролює держава. Правда, тоді зв'язок обмежувався телефонними дзвінками й паперовою поштою.

У простих російських громадян навіть виробилась кодова мова, щоб не створювати проблем з владою. Існувала навіть спеціальна фраза: «Це не телефонна розмова» - знак, що дискусія йде в небезпечну зону і пора зав'язувати.

За найменшу критику радянських вождів, державного контролю або соціалістичної системи могли виключити зі школи або звільнити з роботи.

Тому я, з моїм-то досвідом, була шокована, коли дізналася, що те ж саме трапляється і тут, в Сполучених Штатах. Ці антиамериканські кроки перевернули моє сприйняття Америки. Я виросла за залізною завісою і завжди вважала Америку країною свободи та справедливості - повною протилежністю соціалізму, деспотичній системі злиднів і тотального державного контролю.

В Америці з усіх переваг капіталізму я завжди найбільше цінувала свободу. Лише той, хто спробував її цілковиту відсутність, по-справжньому оцінить справжнє значення цього слова.

Я пам'ятаю, як по приїзду дивувалася, що американці можуть вільно переїздити з міста в місто, і навіть вирішити там оселитися. Можна навіть поїхати в іншу країну, не питаючи дозволу.

Сусіди, однокласники і колеги не стануть доносити на мене владі за «неправильну» думку.

Я вільна розмовляти телефоном з ким завгодно, не боячись, що нас підслуховують.

Тридцять років я вбирала свободу, як могла. Я намагалася пояснити її важливість моїм дітям, які народилися вже в Америці.

Але останнім часом я чую тривожні дзвіночки. Я стала стежити за тим, що я говорю і кому.

В Америці з'явилися думки «правильні» - правлячого класу і пристойного товариства, як в СРСР була лінія партії та номенклатури - і «неправильні», в СРСР вони ще називалися «некоректні».

Американців, чиї погляди суперечать ідеологічним догмам лібералів, звільняють, бойкотують і «скасовують» активісти, їм забороняють виступати в студентських містечках, а технологічні гіганти, новий Великий брат, проганяють їх з соцмереж.

Недавній заклик ФБР доповідати про ознаки «насильницького екстремізму» в поведінці своїх близьких, спроби адміністрації Байдена влаштувати цензуру в соціальних мережах і особистому листуванні через усіляких «перевіряльників фактів», нагадують мені деспотичне радянське суспільство, звідки я втікла 30 років тому.

Неймовірно, але я ловлю себе на тому, що говорю своїм дітям рівно те ж, що колись говорила мені мама: «Не вірте нічому, що вам говорять по телевізору, не вірте нічому, що говорять вчителі, не обговорюйте зі сторонніми погляди нашої сім'ї».

Нападки на свободу слова в нинішній Америці посилюються, і заклики до соціалізму, і обіцянки халяви звучать все голосніше.

Я закликаю простих американців: задумайтеся, від чого ви відмовляєтеся.

При соціалізмі держава все давало безплатно або майже безплатно. Але жорстокий жарт полягав у тому, що нічого не було.

Ми годинами стояли в чергах за їжею. Причому спершу займали чергу, а потім дізнавалися, за чим стоїмо, - в дефіциті було взагалі все.

Щоб провести у квартиру телефон або купити машину, люди чекали по 10-15 років. Не вистачало предметів першої необхідності - навіть прокладок і туалетного паперу.

Соціалізм просто не виробляє достатньої кількості товарів і послуг: хто буде горбатитися за таку ж мізерну зарплату на рівні прожиткового мінімуму, як у всіх інших?

Тому у нас була приказка: «Уряд робить вигляд, що нам платить, а ми - що працюємо».

Все, що система дійсно виробляла, привласнював собі уряд. У номенклатури було право першої ночі у всьому. Вони “затарювалися” в різних магазинах, лікувалися в кращих лікарнях, подорожували й отримували машини, телефони, телевізори та інші «зручності». Решта мусила підтиратися розрізаними номерами «Правди».

Тому остерігайтеся, коли правлячий клас обіцяє вам безкоштовну освіту, охорону здоров'я, та й взагалі будь-що. Натомість він буде контролювати всі сторони вашого життя - де ви живете, працюєте, вчитеся, відпочиваєте і лікуєтеся.

Подвійні стандарти, з якими американці зіткнулися під час карантину, нагадали мені СРСР: політики їли в дорогих ресторанах, ходили як ні в чому не бувало в перукарні, мали розкішні відпустки, а інші сиділи замкнені, всі зарослі, намагалися якось вгамувати дітей, які ходили по стелі через віддалене «навчання».

Пам'ятайте дефіцит елементарних речей на початку пандемії - масок, дезінфекції для рук, паперових серветок? Пам'ятайте, як важко було їх дістати? А тепер уявіть собі Америку майбутнього, де туалетний папір дістається елітам.

Епідемія коронавірусу в США - це як попередній показ фільму жахів під назвою «Соціалізм». Якщо ви не хочете, щоб вашій дитині лікувала зуби без новокаїну «безкоштовна» соціалістична медицина, як мені колись, будь ласка, боріться з цієї антиутопією щосили!

Повірте, новокаїн дістанеться дитині стоматолога. І коли ви почнете протестувати проти славної соціалістичної системи, уряд про це дізнається першим. Технологічні гіганти і АНБ про це подбають. Участь скаржників буде залежати від того, скільки в уряду влади над своїми громадянами.

Провісником майбутнього можна вважати стеження АНБ за радником президента Трампа Картером Пейджем за брехливим наведенням ФБР.

Стеження за громадянами - відмінна риса тоталітаризму. Безкарність, з якою федерали обійшлися з Пейджем, а, може, і з багатьма іншими - ознака того, що урядові апаратники відчувають наближення нової ери, тотального державного контролю в Америці.

Щоб не допустити СРСР 2.0 і врятувати американську свободу, ми повинні діяти негайно.

Автор: Ребекка Коффлер - колишній офіцер військової розвідки й автор нової книги «Правила Путіна: таємний план Росії як здолати Америку». Коффлер виросла в Радянському Союзі та спеціалізується на російській доктрині й стратегії.

Джерело:
 https://kontinentusa.com/sssr-2-0-moya-priemnaya-rodina-ssha-napominaet-mne-rossiyu/
Переклад українською, “Час і Події”.

COOK COUNTY BOARD VOTES TO REQUIRE WOMEN, AFRICAN AMERICANS, AND HISPANICS TO SIT ON ALL SELECTION COMMITTEES FOR COOK COUNTY RFPs AND RFQ.

Cook County Officials Highlight Cook County Legal Aid for Housing and Debt as Alternative to Evictions for Landlords

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers