rss
04/30/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
У фокусі – Америка \ Cook County Officials Highlight Cook County Legal Aid for Housing and Debt as Alternative to Evictions for Landlords
Free legal aid and mediation services available for landlords and residents as federal and state eviction moratoriums expire

Посадові особи округу Кук виділяють легальну  допомогу від округу Кук для вирішення житлових проблем та виплати боргів. Це альтернатива виселенню і мораторію на виселення, який закінчився 1 серпня.

(Графство Кук, штат Іллінойс) - Сьогодні президент Ради округу Кук Тоні Преквінкл приєднався до представників офісу головного судді Тімоті С. Еванса, комісару округу Кук Скотту Бріттон, виконавчому директору Чиказького фонду адвокатів Бобу Глейвсу і лідерам спільноти, щоб нагадати громадськості про критично важливий ресурс для домовласників і орендарів, оскільки закінчуються федеральні та місцеві мораторії  на виселення. Юридична допомога округа Кук з житлових питань та боргів (CCLAHD) - це загальнодержавна ініціатива, яка допомагає жителям вирішувати питання, пов’язані з виселенням, втратою права викупу, боргами й податковими актами.

«Тепер, коли минув федеральний мораторій і мораторій штату на виселення орендарів, які не платять за оренду, ми закликаємо домовласників використовувати будь-яку альтернативу подачі заяви про виселення при виникненні проблем з орендарями», - сказав президент Преквінкл. «Було доведено, що відсутність безпечного житла і бездомність призводять до проблем з продуктами, домашнього насильства, психічних захворювань, важких станів здоров’я і зловживання психоактивними речовинами. Працюймо разом, щоб зберегти здоров’я наших спільнот і забезпечити житлом найбільш вразливих мешканців, поки ми не впораємося з проблемами, пов’язаними з вірусом».

Федеральний мораторій, встановлений Центрами з контролю і профілактики захворювань, і місцевий мораторій на виселення, введений штатом Іллінойс, минули 31 липня.

Орендодавці можуть подавати документи про виселення в суди округу Кук, починаючи з 1 серпня, і всі аспекти виселення можуть розглядатися до 1 вересня, що означає, що судді можуть виносити постанови про виселення, а офіс шерифа округу Кук повинен забезпечувати виконання розпоряджень.

«Але судова система повинна бути крайнім заходом для домовласників, які прагнуть вирішити проблеми з орендарями», - сказав головний суддя Еванс. «CCLAHD існує для того, щоб допомогти орендодавцям і людям, які проживають у квартирі ефективно досягти рішення, справедливого для всіх учасників. Перш ніж подавати заявку, зверніться, будь ласка, до нас і розгляньте всі можливі варіанти».

В окрузі Кук подача заяви в суд і конкретно виселення може коштувати домовласникам більше $700, не рахуючи гонорарів адвокатам. Пошук нових мешканців на порожню квартиру після виселення може коштувати в середньому $2500.

Ціна для нашого міста також значна - дослідження показують, що бездомність обходиться платникам податків від 30 000 до 50 000 доларів на кожну людину, що живе без даху над головою.

«Ми знаємо, що на орендодавців лягають важким тягарем всі витрати по їх нерухомості та по виселенню неплатоспроможних орендарів. Ось чому округ Кук приходить на допомогу, щоб підтримати домовласників в тому, щоб вони продовжували робити те, що вони вміють найкраще - надавати житло», - сказав комісар Скотт Бріттон. «CCLAHD надає орендодавцям альтернативний шлях, який заощадить час, енергію і гроші».

Через мережу громадських партнерів CCLAHD надає безкоштовну юридичну допомогу, консультації, досудове посередництво та ведення справ для жителів і домовласників, що займаються питаннями виселення. Послуги доступні декількома мовами, включаючи іспанську та польську.

CCLAHD також може допомогти орендодавцям підключитися до ресурсів допомоги в оренді через партнерів по спільноті. Партнерами CCLAHD є:

• CARPLS
• Center for Conflict Resolution  • Центр вирішення конфліктів
• Center for Disability & Elder Law  (Центр права інвалідів і літніх людей)
• Chicago Volunteer Legal Services  (Юридичні послуги волонтерів в Чикаго)
• Greater Chicago Legal Clinic
• Lawyers’ Committee for Better Housing
• Legal Aid Chicago
• Legal Aid Society

«Мережа видатних юридичних осіб та партнерів CCLAHD вже обслужила тисячі домовласників і орендарів, і допомогла укласти сотні угод про врегулювання спорів», - сказав виконавчий директор Chicago Bar Foundation Боб Глейвс.

«Коли домовласники і жителі сідають за стіл переговорів і спокійно обговорюють проблеми, виграють всі».

Орендодавцям і жителям, зацікавленим в отриманні додаткової інформації про CCLAHD або підключенні до неї, пропонується зателефонувати 855-956-5763 з понеділка по п’ятницю з 9:00 до 16:30 або відвідати сайт www.cookcountylegalaid.org.

Cook County is the second largest county in the United States representing 5.2 million residents in Illinois. The President of the Cook County Board of Commissioners is the chief executive officer (CEO) of Cook County and oversees the Offices Under the President and presides as president of the Forest Preserves of Cook County.

COOK COUNTY BOARD VOTES TO REQUIRE WOMEN, AFRICAN AMERICANS, AND HISPANICS TO SIT ON ALL SELECTION COMMITTEES FOR COOK COUNTY RFPs AND RFQ.

Biden’s Bridge is Falling Down

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers