rss
04/25/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
У фокусі – Америка \ Більше однієї третини штатів в цьому році посилили закони про голосування
Бажання республіканців зробити вибори чесними призвело до прийняття в цьому році нових законів по всій країні. Центр правосуддя Бреннана при Нью-Йоркському університеті повідомив, що законодавчі органи 18 штатів прийняли 30 законопроектів, посилюють контроль за виборцями, при цьому більше 400 законопроектів з аналогічними положеннями були внесені в 49 штатах на законодавчих сесіях 2021 року.

За даними Центру Бреннана, щонайменше 25 штатів прийняли 54 закону до положень про розширення доступу до процесу голосування.

Кожен новий закон про голосування приймається в штатах, де республіканці повністю контролюють законодавчий орган, пише The Hill, і всі ці штати, крім двох, також управляються губернаторами-республіканцями. Виняток становлять Кентуккі та Луїзіана.

Багато реформи стосуються поліпшення процесів посилання бюлетенів поштою і дострокового голосування. За словами The Hill, вісім штатів розширили можливості дострокового голосування, а ще вісім штатів спростили реєстрацію для голосування.

В Арізоні Сенат і Палата представників штату в цьому році схвалили три різних законопроекти, спрямовані на видалення неактивних виборців із списку постійних для голосування за відкріпними талонами і вимога наявності дійсних підписів для бюлетенів, що надійшли поштою.

«[Закони про голосування] виразно стають більш поширеною проблемою, але це тому, що були внесені масові зміни без проходження законодавчого процесу, з використанням пандемії в якості пояснення причин. Це пробудило громадськість. Демократи зловживали, експлуатували і політизували COVID для внесення змін до вибори », - сказала сенатор від Республіканської партії штату Арізона Мішель Удженто-Рита, яка висуває свою кандидатуру в якості держсекретаря для спостереження за виборами, пише The Hill.

Демократи і захисники прав виборців звинувачують республіканців в тому, що вони ускладнюють голосування представникам меншин.

«Ясно те, що існує хвиля державних законів, які ускладнюють голосування американцям, причому безпрецедентним чином», - сказала Еліза Суеро Беккер, радник Демократичної програми Центру правосуддя Бреннана.

Демократи і захисники прав виборців також заявляють, що республіканці прагнуть до посилення законодавства, тому що президент Джо Байден переміг колишнього президента Дональда Трампа на виборах 2020 року.

«Республіканським виборним посадовцям не подобається результати 2020 року, і тепер вони намагаються змінити правила майбутніх виборів», - заявила The Hill секретар від демократів з Колорадо Джена Грисволд.

Мішель Удженто-Рита з нею не погодилася: «Ми все робимо, ґрунтуючись на інформації, і вносимо суттєві зміни в законодавство, яким громадськість буде довіряє і які будуть значущі», - сказала вона.

У 2020 році голосуванням поштою скористалися найбільшу кількість людей - 46% виборців.

Автор: Charlie McCarthy,
Джерело: Newsmax

Підйом червоних нетуристичних штатів Америки

Рамона Бесінджер: Як поcіяти раcoвy ворожнечу

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers