rss
04/25/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Новини \ ЄС порушує справу проти Угорщини і Польщі
У відповідь на суперечливі правила щодо гомосексуалістів і транссексуалів в Угорщині і Польщі Комісія ЄС, як і очікувалося, ініціювала розгляд про порушення прав проти двох країн-членів. Комісія ЄС направила нещодавно відповідний лист урядам Угорщини і Польщі.

Зовсім недавно угорський закон, що обмежує інформацію про гомосексуалізм і «зонах, вільних від LGBT» в деяких частинах Польщі, викликав обурення в ЄС.

«Європа ніколи не допустить, щоб частина нашого суспільства піддавалася стигматизації: через людину, яку вони люблять, через вік, через політичні погляди або через їх релігійні переконання», - заявила Голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляйен.

В Угорщині минулого тижня набув чинності закон, що забороняє «рекламу» гомосексуалізму та транссексуальності. Цей закон також стосується книг або фільмів на цю тему.

Урсула Фон дер Ляйен назвала закон «ганьбою» і пригрозила порушенням кримінальної справи, якщо Будапешт не виправить текст. Правий націоналіст Угорщини прем’єр-міністр Віктор Орбан відмовився відкликати закон і у відповідь звинуватив ЄС в «безпрецедентної кампанії» проти його країни.

Що стосується Польщі, то Комісія встановила, що країна не повністю і не чітко відповіла на її питання про оголошення так званих «зон, вільних від LGBT» в деяких регіонах і муніципалітетах.

У Польщі та Угорщині тепер є два місяці, щоб відповісти на лист Єврокомісії. В іншому випадку Комісія може передати справу до Європейського суду.

Насправді в Угорщині та Польщі мова йде не про боротьбу з LGBT, а про боротьбу з популяризацією LGBT в інформаційному полі, особливо в закладах освіти, серед підростаючого молодого покоління. І незважаючи на тиск з боку ЄС, Угорщина та Польща мають право діяти у відповідності до своїх Конституцій, що мають найвищу юридичну силу у їх країнах. Вищу, ніж будь-які міжнародні договори. «Час і Події» інформуватиме читачів щодо розвитку цієї ситуації, адже, фактично, мова йде про певний інформаційний глобалізаторський тренд, котрий є спорідненим із неомарксизмом, фемінізмом, BLM та ін.

Нові віхи гонки озброєнь

Джордж Кент вступив у гру

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers