rss
04/23/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Новини \ Температурні рекорди та найсильніші повені
Попри зафіксовані рекорди спеки цього літа. У середині липня в декількох країнах Європи пройшли потужні зливи. Особливо постраждала Німеччина: через затоплення загинули більше 140 осіб, десятки людей досі вважаються зниклими безвісти.

У Бад-Мюнстерайфель в результаті повеней загинули п’ятеро людей. Жителі міста визнають: хоча курорт зараз і виглядає «як після війни», але вони в порівнянні з іншими, можливо, постраждали не так серйозно. Наприклад, в місті Зінціге загинули 12 жителів інтернату для людей з інвалідністю. А в Ерфштадте близько 15 осіб поки не можуть покинути будинки і чекають допомоги.

У німецькому уряді поки вирішують, скільки грошей виділити на відновлення міст і компенсації жителям - масштаб руйнувань ще до кінця не ясний. Хоча вже зрозуміло, що повінь стала найбільшою за останні десятиліття.

Людям допомагають поліція, пожежники, армія і добровольці. Волонтерські організації, і самі жителі збирають гроші, а також одяг, їжу та засоби першої необхідності для затоплених регіонів.

«Природа завдала нам серйозний удар, і нам важливо відчувати, що політики бачать проблему і вирішують її», - наголошує Рольф Кесер, житель німецького курортного містечка Бад-Мюнстерайфель.

Повінь, спричинена рясними дощами, заторкнула також низку регіонів Бельгії, Нідерландів, Франції та Швейцарії. У Бельгії, як повідомляють, загинули щонайменше 30 людей, а зниклими безвісти рахуються вже більше 50.

Прем’єр-міністр Александер Де Кроо оголосив 20 липня національним днем жалоби. Нинішні повені можуть стати найбільшими з тих, з якими стикалася країна, заявив глава уряду. Ситуація в багатьох населених пунктах залишається вкрай критичною, додав він. Найбільше постраждала провінція Льєж на сході королівства. Так, в місті Пепенстер зруйновані 20 будинків, повідомив бургомістр.

У Нідерландах король Віллем-Олександр та королева Максима перевірили пошкодження у Валкенбурзі, недалеко від бельгійського та німецького кордонів. Тут повінь затопила центр міста, через що евакуювали кілька будинків літніх людей. Країна не повідомляла про жертви, але тисячі людей у містах та селах уздовж річки Маас закликали швидко залишити свої будинки.

Експерти твердять, що зміна клімату, як очікується, збільшить кількість екстремальних погодних явищ, але пов’язувати будь-який окремий випадок з глобальним потеплінням поки дуже важко.

Нові віхи гонки озброєнь

Джордж Кент вступив у гру

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers