rss
04/26/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Новини \ Джордж Кент вступив у гру
Минулого тижня в Україні змінився керівник посольства США. На посаду було тимчасово призначено Джорджа Кента, який до цього обіймав посаду заступника помічника Держсекретаря США.

Це вже не перше відрядження Д. Кента до Києва, а отже він добре орієнтується не тільки в надводних, але і в підводних течіях українського політичного життя. Схоже, що США намагається через нього подати чіткі сигнали українському політичному істеблішменту.

По-перше, це стосується питання енергетичної безпеки регіону.

«Хочу розставити всі крапки над «і». США вважають «Північний потік 2» поганою справою. Це погано для України. Це не вигідно для енергетичної безпеки Європи, негативно для Польщі, Балтійських країн. І справа не в тому, що наша позиція нібито змінилася. Ми ввели санкції проти російських суден і компаній, які брали в цьому участь. Але також намагаємося дати простір для роботи дипломатії», - сказав Кент.

США продовжують вважати «Північний потік 2» негативним проектом для енергетичної безпеки Європи. За його словами, США проводять постійні консультації з Німеччиною щодо того, аби не дати Росії використовувати газ як зброю проти України і Східної Європи.

По-друге, США застерігає політичні кола в Україні щодо поглиблення економічної співпраці з Китаєм. США вважають абсолютно нормальною взаємовигідну торгівлю між Україною та Китаєм, але водночас закликають бути пильними, коли йдеться про можливу втрату контролю над ключовими підприємствами.

За словами Д. Кента, американські підприємці, які працюють з Китаєм, неодноразово скаржилися на випадки крадіжки інтелектуальної власності та спроби взяти під свій контроль ключові підприємства в інших країнах.

У цьому контексті він нагадав про ситуацію з «Мотор Січчю», яка є компанією світового рівня.

«Ми вважаємо, що українським держслужбовцям і компаніям треба бути дуже пильними, щоб уникнути потенційної втрати контролю над інформацією про виробництво. Отже, є можливості торгівлі, але є і загрози», - резюмував американський політик.

Чи зробить відповідні висновки політична еліта Києва аби не поставити під загрозу стратегічні зв’язки з США? – Слідкуйте разом з нами на сторінках «Час і Події».

Нові віхи гонки озброєнь

Температурні рекорди та найсильніші повені

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers