rss
04/20/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Новини \ Нові віхи гонки озброєнь
На поточний момент завершення будівництва і запуск «Північного потоку-2» може стати тригером до розширення фронту проросійської політики далі на Захід. Також збільшується ймовірність повного політичного поглинання Білорусі, яке в разі успішної реалізації відкриє нові можливості для Росії до створення сухопутного коридору в Калінінградську область.

Хоча Росія поки не готова піти на пряме військове протистояння з НАТО і здійснити захоплення територій країн Балтії, проте вона продовжує накопичення ударних сил в регіоні.

Так, до кінця цієї осені вона планує завершити формування нової мотострілецької дивізії в Калінінградській області. Обрані міста для формування нового підрозділу - Гусєв і Совєтськ. Відстань від міста Гусєв до кордону з Литвою – 36 км, а до кордону з Польщею всього 26 км. Місто має вузлову залізничну станцію, через яку здійснюється пряме залізничне сполучення з російськими містами: Москва, Санкт-Петербург, а також з містом Гомель (Республіка Білорусь). Совєтськ також знаходиться безпосередньо біля кордону з Литвою.

Розташування підрозділів нової російської дивізії може вказувати на ймовірні плани агресії проти Литви, а також плани по створенню коридору між Калінінградською областю та Республікою Білорусь через Сувальський перешийок.

Члени Альянсу розуміють, що ескалація в регіоні збільшується. Але не можуть зупинити маховик цієї гонки озброєнь.

Минулого тижня у Литві було проведено ротацію американського підрозділу.  Підрозділ зі складу 1-ї піхотної дивізії із Форту Райлі (штат Канзас) замінив 2-й батальйон 8-го кавалерійського полку армії США.

Збільшення військової присутності США в Литві почалося ще з квітня 2014 року в рамках місії «Атлантична рішучість».

«Всього для ротаційного батальйону доставлено близько 300 одиниць техніки, в тому числі танки Abrams і бойові машини піхоти Bradley», - йдеться в повідомленні Міноборони Литви.

Title Title 
  

Від гонки озброєнь не відстає і Польща. Нещодавно очільник Міністерства оборони Польщі спільно із віцепрем’єром, головою Комітету з питань національної безпеки та оборони Ярославом Качинським повідомив про придбання Варшавою нових танків для польської армії. Польща придбає у США 250 танків M1A2 Abrams у найновішій версії SEPv3.

Міністр національної оборони Польщі Маріуш Блащак наголосив, що купівля нових танків «дасть нам перевагу над можливим агресором». «Якщо до цього додати факт, що ці танки будуть розміщені на сході нашої країни, то зросте безпека нашої батьківщини», – сказав Блащак.

За словами міністра, танки Abrams «багато спалюють, але долають перешкоди, яких не можуть подолати інші танки». «Вони виступають краще, ніж «Леопарди». Американці спроектували «Abrams» як еквівалент російських танків T-14 «Армата», лише з відкритих джерел ми можемо дізнатися, що у росіян є близько 20 таких танків, а у нас буде 250 (танків Abrams)», – додав він.

Військові експерти погоджуються з думкою про те, що про назрівання відкритого конфлікту говорити ще зарано, проте такий темп мілітаризації регіону не виключає його у майбутньому.

Фото з офіційного сайту Міністерства Національної оборони Литовської Республіки
(https://kam.lt/ )

Джордж Кент вступив у гру

Температурні рекорди та найсильніші повені

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers