rss
04/25/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Здоров’я \ В Україну доставили 2 мільйони доз вакцини Moderna, від уряду США в рамках COVAX
У неділю, 18 липня, в Україну доставили 2 000 040 доз мРНК вакцини від COVID-19 виробництва американської компанії Moderna. Ця партія вакцин надається урядом США через глобальний фонд COVAX, доставку в Україну забезпечив Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ).

Про це йдеться в прес-релізі Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ).

«Наша ключова мета - захистити якомога більше українців від COVID-19. Ми вдячні партнерам, які допомагають нам у цьому. Щодня ми збільшуємо обсяги вакцинації, щоб всі охочі мали доступ до вакцинації. Я закликаю українців, які ще не вакциновані, не зволікати й відвідати найближчий центр масової вакцинації, щоб захистити своє здоров’я», - сказав міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.

За інформацією Міністерства охорони здоров’я, вакцини виробництва Moderna з цієї поставки призначені для використання мобільними бригадами, які вакцинують організовані колективи та професійні групи попередніх етапів.

У ЮНІСЕФ повідомили, що мРНК-вакцини Moderna вимагають особливих умов транспортування і зберігання при температурі від -50°C до -15°C.

Зберігання та логістику мРНК-вакцин, отриманих від COVAX, з дотриманням правильного холодового ланцюга в Україні забезпечує Агентство США з міжнародного розвитку USAID.

Ініціатива COVAХ спрямована на забезпечення справедливого та рівноправного доступу до вакцин від COVID-19 для кожної країни світу. Роботу COVAX координують Глобальний альянс з вакцин та імунізації (GAVI), ВООЗ та Коаліція з питань інновацій для готовності до епідемій (CEPI), а ЮНІСЕФ взаємодіє з виробниками та партнерами по закупівлях і логістиці вакцин від COVID-19.

В рамках ініціативи COVAX Україна повинна отримати 8 млн доз вакцин від різних виробників. Всі вакцини в рамках COVAX Україна отримує безплатно.

Як повідомлялося, в Україні станом на 18 липня 2021 року одну дозу вакцини здобули 2 638 939 осіб, дві дози вакцини отримали 1 422 536 осіб.

Австрія сприятиме США у розслідуванні випадків Гаванського синдрому

Львівські лікарі провели унікальну операцію і повернули 6-літнього хлопчика до нормального життя

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers