rss
04/19/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Здоров’я \ Львівські лікарі провели унікальну операцію і повернули 6-літнього хлопчика до нормального життя
У Львівській дитячій лікарні «Охматдит» спільно з провідним професором з Познані провели операцію на гортані 6-річного хлопчика із Закарпаття, повернувши йому можливість говорити, дихати та розвиватися.

Про це у Фейсбуці повідомила Львівська обласна дитяча лікарня «Охматдит», передає Укрінформ.

«Ця дитина має непросту історію. У січні 2020 року хлопчик потрапив в ДТП. Довгий час він лежав у лікарні в тяжкому стані, у нього сформувався стеноз гортані через рубець, який стягував всередину голосові зв’язки. Стеноз нагадував парез гортані - стан, при якому не працюють голосові зв’язки взагалі. Дитина не могла повноцінно дихати, через недостатнє насичення киснем хлопчик мав затримку у фізичному розвитку», - наголошується в повідомленні.

Маленького пацієнта кон­суль­тували лікарі з Києва та Закарпаття. Дитині рекомендували різні методи лікування, але ті не працювали. Треба було не втрачати часу і робити операцію, яку дітям ще не робили в Україні. Для цього лікарі львівського Охматдиту запросили одного з провідних отоларингологів Європи, професора Ярослава Шидловського з Познані. Операцію провели в кінці червня. З фрагмента хряща ребра хлопчикові сформували спеціальну розпірку і через зовнішній доступ вклали її на місце рубця в гортані. Вона розвела голосові зв’язки на достатню ширину, щоб хлопчик міг повноцінно дихати та говорити.

Далі було тривале одужання в реанімації.

«Зараз хлопчик нормально дихає і може говорити. Ми отримали гарний ефект. І головне - ми сподіваємося, наш пацієнт наздожене своїх однолітків у розвитку», - розповів завідувач ЛОР-відділення львівського Охматдиту Федір Юрочко.

Також в лікарні повідомили, що кілька днів тому пацієнта вже виписали додому. Операційна команда - проф. Я. Шидловський, Ф. Юрочко, анестезіологічний супровід - Володимир Міщук, операційна медсестра Надія Гуняк.

Доля цього хлопчика незвичайна не тільки в цьому. Як написала в Фейсбуці журналістка Віка Балицька, під час ДТП життя малюкові врятувала його мама.

«Їх з Мішею півтора року тому збила машина на узбіччі на Закарпатті. Син отримав важкі травми і не дихав. Вікторія не розгубилася і почала йому робити штучне дихання і непрямий масаж серця. Врятувала. Далі було складне лікування, яке триває досі », - написала Балицька.

За її словами, Вікторія відмовилася від будь-яких претензій до водія. Це молодий хлопець, який на повороті не впорався з керуванням. Був тверезий. Відбувся суд, але Вікторія на нього не ходила, не була в статусі потерпілої. Зробила це свідомо.

«І їй у відповідь Життя або Бог допомагають відновити здоров’я синові. Отака проста магія буття. Християнська мораль у чистому вигляді», - підсумувала Балицька.

Переклад українською «Час і Події»
Фото з відкритих джерел і https://www.facebook.com/OHMATDYTLVIV
Джерело:
https://www.ukrinform.ru/rubric-yakisne-zhyttia/3281154-lvovskie-hirurgi-proveli-unikalnuu-operaciu-vernuv-6letnego-malcika-k-normalnoj-zizni.html
(опубліковано 15.07.2021)

В Україну доставили 2 мільйони доз вакцини Moderna, від уряду США в рамках COVAX

Англія скасувала масковий режим і соціальну дистанцію

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers