rss
04/19/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Полiтика \ Аналітика \ Рівні Війни
Для мислячих людей вже давно є зрозумілим, що фізичним рівнем війна не обмежується. До прикладу, Інформаційна війна в наш час набула страшних масштабів, починаючи від потужної московської пропаганди в Україні, закінчуючи «відключенням» від інформаційних мереж Дональда Трампа, на той момент ще чинного Президента найсильнішої країни світу – США.

Економічна війна – починаючи від боротьби геополітичних гігантів, США та Китаю, закінчуючи «прихватизацією» та LANDGRABBING-ом в Україні – викраденням Землі та Надр політико-економічними способами.

Ця стаття покликана познайомити мислячих українців із певним структурованим механізмом аналізу-сприйняття світу, геополітики, ситуації в Україні, війни України з Московією і т.д. Розуміння різних рівнів війни, їх взаємодії між собою, а також того, як вороги України: транснаціональні, кремлівські та олігархічні структури - воюють проти нас – вже саме по собі озброює українців. Це знання ще на крок наближає нас до здійснення речей, котрі ми мусимо здійснити, щоб вижити, зберегти Україну та протидіяти ворогам!

ЗМІ та деградована система освіти нам постійно нав’язують таку картину світу, у якій відсутні справжні причини того, що відбувається. Реальні сценаристи, ляльководи та дійові персонажі – приховані. Президент Зеленський – один із яскравих і дуже болючих для України прикладів підтвердження попередньої тези. Нам створюють ілюзію, ніби заміна акторів змінить сценарій. Власне, всі українські вибори проходили саме в такому форматі. Обираєш ніби й самостійно, але з меню, котре тобі підсунули олігархи. Але так було не завжди й Україна могла піти іншим шляхом! І вже нам наразі точно треба йти іншим шляхом, щоб перемогти та вижити!

Title  
  


Станом на 1991 рік Україна після розвалу СРСР була однією із найрозвинутіших країн світу. Принаймні в 10 найкращих входила безапеляційно!

Економіка – рівня Німеччини, сільське господарство було здатне прогодувати не тільки український народ, а й значну частину Європи;

Третій Військово-промисловий комплекс у світі;

Вартість ядерної зброї вимірювалась сотнями мільярдів доларів;

Авіакосмічне будування;

Суднобудування;

Науковий та освітній потенціал – один з найкращих.

..І це не все. Можна ще довго перераховувати, приводити числові дані з розряду вартості майна УРСР, валового обороту, рекордних об’ємів вирощеної пшениці, характеризувати військову техніку та авіацію, найбільші компанії світу з розряду Чорноморського Морського Пароплавства, Заводу Антонова тощо. Дуже довго можна перераховувати.

Для чого згадувати історію? Тому, що реальні причини того, що відбулось, людям ще жодного разу деталізовано не описували та не пояснювали! Розводять руками й кажуть: «Маємо те, що маємо», або, в кращому разі, списують все на корупцію та продажність чиновників і т.д.! Дурниці!

Масштаби та характер тотального нищення всього українського: мови, культури, освіти, системи управління, найважливіших та економічно найвигідніших, найперспективніших сфер господарства; розкрадання національного багатства; знищення обороноздатності – повне руйнування однієї з найбоєздатніших та найкраще озброєних армій світу — це все не випадковості! Це надзвичайно глибоко продумана деталізована покрокова інформаційна та аналітична робота! Це не випадковість, а системна закономірність!

Це тотальна, чітко спланована, війна проти українського народу, котра триває вже дуже давно! І це необхідно усвідомити! Потрібно чітко поставити собі Тарасові питання: «Чиї сини? яких батьків? Ким? За що закуті?..» та шукати на нього справжню відповідь.

 Для більшості людей слово «війна» асоціюється із застосуванням засобів збройної боротьби та відбувається у формі бойових дій, принаймні щось таке подає Вікіпедія – «джерело мудрості» сучасного світу.

Особисто мене ще зі шкільних років почали цікавити інші рівні боротьби: інформаційний, світоглядний, економічний, викривлення релігії, Голодомори. Дуже зрідка це в літературі описувалось, але, зважаючи на важливість даного питання, можна казати, що воно взагалі не висвітлене у нашому медійному просторі!

Українців постійно лякають чим-небудь, в тому числі й війною, якщо раптом вони «неправильно» будуть поводитись. Продовжують це робити вже навіть після того, як війна і так почалась: «Не заважайте нам красти, а то Путін нападе». Ця мантра наспівується кожною владою після втечі Януковича, і широкий загал не ставить собі питання, що Путін насправді вже і так напав. Але неофіційно. Тому війну ми війною не назвемо і воєнний стан не введемо – хоча повинні були б це зробити, відповідно до Конституції та законів України. Але не зробимо, бо інакше Путін нападе. Абсурд – це ще м’яко сказано. Насправді – це реальна зрада України із залученням міжнародних лобістів московських інтересів – в першу чергу канцлера Німеччини – Ангели Меркель (але це не питання даної статті).

Проти України вже давно ведеться війна, але нас про це не повідомили, та й не збирались. Бо для чого ворогам це робити, коли їм легше грабувати та вбивати «сплячих» українців? В радянському фільмі «Вбити дракона» є фраза: «Справжня війна завжди починається РАПТОМ!!!»

Фізичний рівень. Силове протистояння. Найпримітивнішою формою зміни поведінки людини, групи людей чи народів було і є силове протистояння за допомогою будь-якої зброї: каменів, мечів, списів, вогнепальної зброї, літаків, ракет, лазерів тощо. Спосіб доволі дорогий і ризикований, оскільки на будь-яку дію завжди знайдеться ще сильніша протидія, зокрема у вигляді тероризму. Та й війна в міських умовах потребує майже десятикратної переваги в армії, що наступає, за чисельністю та озброєнням. Прикладом цього є два штурми столиці Чечні – Грозного, в яких сили московитів мали величезну перевагу, але були РОЗГРОМЛЕНІ чеченськими воїнами, мотивацією яких був захист своєї Землі та свого народу. Власне, так і наші добровольці зупинили московитів на Сході, навіть попри зраду в Києві.

Зверніть увагу, на фізичному рівні війни знищують одні люди інших, засліплені ненавистю, страхом та переконанням у власній правоті. Дегенерати-ляльководи лише маніпулюють, «рішають питання», отримуючи замість мільйонів смертей мільярдні прибутки. Чому йдуть війни, у тому числі нинішня? Тому, що програємо на вищих рівнях.

При фізичному протистоянні ворог забирає власність супротивника, ресурси: землю, надра, заводи, техніку, технології, рабів тощо. У нас за роки «незалежності» склалась ситуація, в якій ми «добровільно віддали» свою власність, стали рабами (щоправда, у 21 ст. рабство вже достатньо модернізоване: є можливість втечі за кордон і не тільки), та ще й своїм дітям «забезпечили» таке ж «гідне майбутнє»! От зараз ще «добровільно» продамо землю та надра, стратегічні підприємства, Укроборонпром (в час війни!!!), АЕС - і тоді, заживемо!

І ніхто із всеукраїнських ЗМІ про це не говорить, а варто було б кричати на кожному кроці! А причина проста – українські ЗМІ не є і ніколи не були українськими!!! І це ще один з фрагментів ведення вищих рівнів війни проти Українського Народу!

Структурно варто ви­окре­мити такі рівні війни:

1. Духовний.
2. Історично-світоглядний.
3. Інформаційний.
4. Структурно-організаційний.
5. Економічний.
6. Генетичний.
7. Фізичний.

Саме такий розподіл і є найбільш логічним та обґрунтованим, як на мене.

Стресова ситуація, коли не знаєш, як діяти у ній, призводить лише до збільшення непродуктивного страху. Саме тому одним із наших завдань є відповідь на питання: «що робити?». Але це надзвичайно тонкий та складний момент, тому, тільки зрозумівши справжні причини нашої ситуації, ми зможемо обрати вірний шлях.

Не маємо права на помилку, адже знаходимось між «молотом та наковальнею» - між зовнішніми ворогами – Московією «Русскова міра» та транснаціональними корпораціями «західної демократичної толерастії» та внутрішнім – олігархатом, котрий споріднений із зовнішніми та гуртом і вроздріб нас їм продає.

Духовний рівень війни є фундаментальним, найвищим.

Формування всіх ідей, фактично всього метафізичного плану за Платоном, відбувається на духовному рівні. І саме тому найзапекліша війна йде тут, адже ті ідеї, що здобуватимуть перемогу на духовному рівні, потім проростатимуть й будуть реалізовані на фізичному.

Спотворення правдивих цінностей, викривлення уявлень про всесвіт, розуміння добра та зла, життя та смерті – все це відбувається тут.

«Якби ви вчились так,
як треба,
То й мудрость би була своя.
А то залізете на небо:
«І ми не ми, і я не я,
І все те бачив, і все знаю,
Нема ні пекла, ані Раю.
Немає й Бога, тілько я!»

Т.Шевченко

Духовний рівень є первинним відносно решти рівнів.

Глобально йде війна морально здорових природовідповідних людей, «правильних», людей чесної сумлінної праці та творення – з одного боку − і аморальних дегенератів, руйнівників, зрадників без «роду-племені» та родової пам’яті, людьми, котрим принцип «після нас – хоч потоп» — став основою життєвого кредо, — з іншого боку.

Фактично це війна між Творцями та браконьєрами!

І в контексті сучасності йдеться не про одиниці чи десятки браконьєрів, а про цілі види та класи браконьєрських дегенеративних систем, до складу яких входить і кланово-олігархічна система управління Україною. Саме тому духовні та світоглядні «фільтри» цієї Системи встановлені таким чином, що саме браконьєри-дегенерати «найвищої проби» опиняються на верховних щаблях управління. Це не випадкові явища, а системні закономірності.

І саме наші поразки у духовній війні зробили можливою появу таких систем та їхні подальші дії по самовідтворенню і знищенню всього природного та морально-здорового.

Історично-світоглядний рівень війни – наступний після духовного.

Світогляд — сукупність переконань, оцінок, поглядів та принципів, які визначають найзагальніше бачення та розуміння світу і місце особистості у ньому, а також її життєві позиції, програми поведінки та діяльності. Світогляд людини зумовлений особливостями суспільного буття та соціальними умовами.

Головним об’єктом цього рівня війни є закладення викривлених принципів та цінностей, подача брехливої інформації щодо історії України, щодо її світогляду, щодо усіх цивілізаційних процесів, що наслідково будують потрібні ворогу погляди, принципи та оцінки.

Завданням ворога на цьому рівні є побудова контрольованого ним рабського дефективного світогляду народу, подальша люмпенізація та деградація народу, знищення та унеможливлення появи справжньої еліти. Світогляд маси буде споживацьким і навіть при появі представників справжньої еліти - природної аристократії – останні не знайдуть підтримки.

На цьому ж рівні відбувається пресування свідомості українців ідеями меншовартості, страху і безперспективності.

Прикладом застосування цього виду зброї є закидання в масову свідомість деструктивних вигадок про те, що Україна — це “окраїна”, яка не була державою і завжди була прохідним двором, що наша історія — це трагедія ворожнечі та взаємознищення українців, що наша наука і духовність — це постійне запозичування якщо не із Заходу, то зі Сходу, що писемність нам принесли Кирило і Мефодій, і так далі.

Одним із завдань цієї зброї є тримання людини в покорі шляхом переконання її в тому, що її предки завжди були рабами. І людині не лишається нічого іншого, як змиритися і самій все життя бути рабом. Всі ж так живуть – і ти змирись. І навіть, якщо остаточно і повністю рабський світогляд не засвоїться, він все одно дасть можливість легше розібратись із тими, хто готовий зі зброєю в руках захищати волю та свободу. Іловайський котел – яскравий тому приклад. Ті, хто під цим впливом хоч трохи люмпенізувався, будуть просто спостерігати, як винищують кращих представників.

Умовно світоглядне протистояння можна розділити на два напрямки: природне живе світобачення та техногенно-матричне. Перше - властиве безпосереднім, щирим та добрим людям. Друге – дегенератам. Більшість людей, в тому числі й не без допомоги різноманітних вчень та релігій, а також псевдонауки й “загальноприйнятих”, вміло сформульованих, думок, цілісного світобачення та світовідчуття не мають. За формування цього світобачення і йде найбільша боротьба.

Без розуміння минулого, комплексної оцінки різноманітних факторів впливу на суспільно-економічні процеси, немає розуміння сьогодення, а відповідно й бачення майбутнього. Історична наука тотально сфальсифікована.

За твердженням одного історика історія складається з двох ключових елементів: фальсифікації історії та історичних фальсифікацій.

Приклад такої війни – міфи “русскава міра” та західного «відкритого суспільства», які є надзвичайно ефективною зброєю, котра використовується проти українського народу. Власне Україноцентризм на цьому рівні повинен створити альтернативний Український Міф на противагу ворожим світоглядним системам.

Інформаційна війна. Під терміном «інформаційна війна» здебільшого розуміють масоване просування вигідної інформації та замовчування невигідної, а також тенденційну інтерпретацію поточних подій.

Люди в загальній масі не дуже обережно ставляться до інформації, у яку вірять. Часто поспішають з висновками. Тенденція така: що частіше вони чують якусь думку, то більше шансів, що вони в неї повірять.

Інструменти інформаційної війни пристосовані для масового електорального ураження свідомості. Це пропаганда, інформація, реклама, сфера ЗМІ.

Тут ми теж програємо. Власниками «українських» ЗМІ є «українські» олігархи, серед яких українців нема. Саме тому сучасні ЗМІ чітко служать своїм власникам та в переважній більшості є засобами ідіотизації народу, а не його інформування.

Через контроль контенту, який подається, у людей формується страх, апатія, депресія, безвольність тощо. Це вже навіть не враховуючи того, що у ключових моментах подається або брехня, або напівправда – та ж брехня, замаскована шматками правди, як камуфляжем.

Новизною замінили істинність!

Саме на цьому рівні використовують такі методи, як: маніпуляція, зокрема підміна понять, провокація, каналізація соціальної енергії, створення псевдоальтернативи, відволікання уваги та направлення в потрібне русло тощо.

Окремим завданням на рівні інформаційної війни є формування у свідомості людей своїх «потрібних» лідерів. Згадайте ті ж «молоді» обличчя Майдану, котрі насправді виявились лавкою запасних «старих» олігархів, але навіть зараз багато хто не хоче відкривати очі… Від виборів до виборів ми змушені обирати менше зло – інформаційне поле не пропускає справжньої альтернативи, а лише саме формує псевдоальтернативи.

Структурно-організаційний рівень війни покликаний реалізовувати напрацьовані ворогами ідеї в фізичному просторі, втілювати в життя. Московська агентура створювала «народні республіки», а насправді - московських колаборантів. Московська агентура в СБУ та Офісі президента зривала спецоперації по захопленню «вагнерівців». «Соросята»-грантоїди втілювали та популяризували тези про продаж землі, надр, стратегічних підприємств і т.д. Спочатку популяризували, а потім втілювали в життя це «викрадення», потрапивши у Верховну Раду в складах партій “Голос” та “Порошенківська солідарність” і т.д. Тобто на цьому рівні війни здійснюється виконання ідей.

Для того, щоб фундаментально ослабити народ та назавжди підірвати його здатність до масового опору, застосовується війна на генетичному рівні.

Йдеться про свідоме структуроване масове руйнування генофонду шляхом алкогольного, наркотичного та тютюнового геноциду, масштабного застосування штучних харчових добавок, штучних і генетично модифікованих продуктів, викривлення культури харчування. Це боротьба за контроль над водою, харчовими продуктами та здоров’ям людини загалом.

Не менш важливо контролювати здоров’я та енергетичний потенціал людей. На цьому рівні “працюють” фармакологія, виробництво алкоголю та тютюну, “хімічних” харчів тощо. На цьому рівні вбивається, так звана, “вільна енергія” людей. Фізіологічної енергії вистачає лише для ролі біоробота в системі.

Ефективність цього виду зброї криється в її непомітності та низькій затратності. Це не просто дешево для ворогів. Вороги на фармакологічному, тютюновому, алкогольному і наркотичному бізнесі заробляють космічні гроші! Фактично, забираючи ті гроші в нас! В певних сенсах, якщо глибоко все проаналізувати, нас змушують самих платити за своє знищення!

До генетичного рівня війни відноситься і використання біологічної зброї, зокрема штучних вірусів. Ті, хто її використовує, чітко продумують свої дії на всіх рівнях (політичному, економічному, інформаційному тощо) та прораховують наслідки. А масштаби можуть бути разючими. Одні тільки економічні збитки від коронавірусних карантинних заходів сягають десятків трильйонів доларів, а переформатування економік усіх держав, зокрема і знищення малого та середнього бізнесу – з одного боку, збагачення корпорацій, олігархів та великого бізнесу – з іншого - процес, що є характерним для усього світу. І для найбільшої економіки США, і для животіючої економіки України. Шукайте «Cui prodest?» - «Кому вигідно?»

Економічний рівень війни реалізовує викрадення національного багатства та його «законний перехід» до «правильних власників» - корпорацій, олігархів, «своїх» людей, до будь-кого, але не до українського народу. Наслідком цього рівня є контроль економіки, доведення до зубожіння людей, котрі вже не думатимуть про захист України, а муситимуть боротись за своє виживання. Буття формує свідомість. Злиденне буття формує свідомість відповідного рівня та якості. Політика – концентрована економіка. І хоч це сказав Карл Маркс, автор однієї з найбільш вироджених ідеологій – комунізму, фраза від того не перестає бути правдивою. Захопивши національне багатство, олігархи створили бізнес-проекти у вигляді теперішніх партій та ЗМІ, чим підкріпили свою владу та отримали можливість грабувати українців ще більше. І це порочне коло тільки поглиблює саме себе. Більше грошей у ворогів – більше реальної влади – більше пограбування українців. Викрадення землі та надр, що коштують трильйони доларів - вершина даного кола. Після його завершення залишаться тільки раби, як ресурс, на «своїй-чужій» землі.

***

Путін привів війська туди, де світоглядні каліки та манкурти кричали: «путін пріді». І це готувалось дуже довго, фактично з 1991 року. До прикладу:

 - на світоглядному рівні Кремль сформулював фальшиву історично-брехливу імперську ідеологію «масковскава міра»;

- на інформаційному – кремлівські пропагандисти в Україні та за її межами обробляли та продовжують обробляти масову свідомість людей ідеями «масковскава міра»;

- на структурно-організаційному – колишні комуністи/комсомольці/кримінал, що стали олігархами, а також московські спецслужби - створили свої організаційні структури, котрі почали всі ці ідеї втілювати в життя;

- на фізичних рівнях – в економіці нашу власність було вкрадено під виглядом «прихватизації», а у 2014 році в рамках реалізації ідей «масковскава міра» відбулось вторгнення московської армії.

До моменту, поки ми програємо на вищих рівнях війни, ми не можемо перемагати на нижчих, зокрема на фізичному.

З цих семи рівнів війни 3 з них – духовний, історично-світоглядний та інформаційний є метафізичними, відбуваються в просторі ідей та інформації; 3 – економічний, генетичний та фізичний – відбуваються в реальному фізичному просторі та часі. Структурно-організаційний рівень війни забезпечує втілення того, що напрацьовано на метафізичному рівні, у реальне життя.

Українці зокрема, а також «всі люди доброї волі» загалом, мусять усвідомити роботу браконьєрів-ворогів на різних рівнях війни. Мусимо зрозуміти дії ворогів і навчитись протидіяти, захищатись і перемагати.

Думки з Facebook

Альтернативна історія Путіна

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers