rss
04/27/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Проблема \ Суд у Польщі відклав розгляд справи щодо конституції, яка може посилити конфлікт із ЄС
Від редакції
Конституція країни є її законодавчим актом найвищої юридичної сили! І допоки держава має суверенітет, ніхто і ніщо не може юридично бути вище Контитуції!
Хоча певні транс-національні сили пропагують інше – зокрема і Україні!


У країні мають вирішити чи має конституція країни перевагу над договорами ЄС Верховний суд Польщі відклав розгляд справи про те, чи має конституція країни перевагу над договорами ЄС. Рішення у справі, що може посилити конфлікт Варшави з Брюсселем щодо верховенства закону очікувалося 13 липня, але суд оголосив перерву після декількох годин обговорення, вказавши, що продовжить слухання 15 липня. Про це повідомляє Радіо Свобода.

Варшава заявляє про невиправдане втручанням в її внутрішні справи з боку Європейської комісії. Критики кажуть, що сумнів у верховенстві права ЄС підриває функціонування блоку і загрожує подальшому членству Польщі.

Прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький зажадав судового розгляду після тимчасового рішення суду ЄС проти частини реформи, що проводиться його урядом.

Європейська комісія попросила Польщу не ставити під сумнів верховенство права ЄС, висловивши стурбованість тим, що та заперечує засадничі принципи блоку.

Омбудсмен з прав людини Адам Боднар, активний критик уряду, попередив суд, що відмова від дотримання закону ЄС може мати серйозні наслідки.

Нагадаємо, що раніше Окружний суд у Варшаві не задовольнив клопотання прокурора про продовження тимчасового арешту ексочільника «Укравтодору», колишнього міністра транспорту Польщі (у 2011-2013 роках) Славоміра Новака ще на три місяці.


Борис Гулько | Дружба народів

Коли занадто багато влади робить еліту божевільною

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers