rss
04/25/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Новини \ Міжнародний огляд \ Вивід військ з Афганістану. Хто залишиться?
Вище військове командування США завершує повне виведення військ з Афганістану, тим самим втілюючи в життя план адміністрації Байдена, де заявляли про повернення американських військових додому до 11 вересня 2021 року.

Станом на цей тиждень вже виведено понад 90% військовослужбовців США.

Тим часом обстановка в країні безперервно і швидко змінюється.

«Багато районів, захоплені талібами, не мають стратегічної цінності, але важливі для пропагандистських цілей» - каже колишній заступник міністра оборони Афганістану, а нині директор кабульського Інституту проблем війни і миру Тамім Асей. «Наступні бої розгорнуться за великі міста».

Наближення дати закінчення американської військової присутності і швидкі успіхи талібів, не кажучи про небезпеку нового, особливо заразного штаму коронавірусу, створюють велику невизначеність.

І хоча США ще не завершили виведення своїх військ з Афганістану, проте таліби вже захоплюють одну провінцію за іншою. Західні дипломати в Кабулі опинилися перед дилемою: їхати чи залишатися. Так само вважають й люди в оточених бетонними стінами і колючим дротом будівлях дипмісій і представництв гуманітарних організацій в Кабулі.

Евакуаційні плани весь час оновлюються, чисельність персоналу скорочується, а ті що залишилися на всякий випадок укладають валізи. Видаються тривожні і неспокійні дні.

«У наших столицях думають виключно про безпеку» констатує один європейський дипломат. «В останні місяці ми не обговорюємо нічого окрім безпеки. А ми так багато вклали в цю країну і хотіли б залишитися».

На цей момент Афганістан вже покинули бельгійці, австралійці покинули країну ще в середині травня. Виїхали майже всі французи, британці також згортають свою місію.

Чи захоплять бойовики талібану столицю Афганістану найближчими днями і що буде далі? – Слідкуйте разом з нами на сторінках газети «Час і Події».

Єлизaветa Нестеренко
Спеціально для «Час і Події»

Військова допомога США: чи згодні гаїтяни?

Крaїни Люблiнського трикутникa пiдтримaли членство Укрaїни в НAТО i ЄС

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers