rss
04/25/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Новини \ Міжнародний огляд \ Військова допомога США: чи згодні гаїтяни?
Гаїтянські чиновники закликали про американську військову допомогу. Це сталося після того, як було вбито президента Гаїті Жовенеля Моїза. Але якої думки про це місцеві жителі?

Більшість активістів та представники інтелігенції заявляють, що країна повинна знайти рішення самостійно, і що міжнародне втручання завдасть більше шкоди. Вони розкритикували заклик гаїтянських чиновників до США ввести війська, посилаючись на попередні втручання іноземних держав та міжнародних організацій.

«Ми не хочемо жодних американських військ на землі Гаїті», - заявила Монік Клеска, гаїтянська продемократична активістка у своєму дописі в Twitter.

Багато хто на Гаїті стверджував, що президент Жовенель Моїз вже не був законно на посаді на момент його вбивства. І інтелігенція Гаїті вбачає, що загибель президента дасть їм довгоочікувану можливість реформувати інституції Гаїті.

«Ми ніколи не мали шансів самостійно змінювати правила гри», - сказала Мелоді Серін, житель Порт-о-Пренса та співредактор журналу «Woy». «Ось що найбільше засмучує гаїтян».

Високопоставлений представник адміністрації Байдена заявив, що наразі не планується надавати американську військову допомогу - і, незважаючи на це, гаїтяни стверджують, що їм потрібно знайти рішення самостійно.

За їх словами, операції зовнішніх держав, таких як США, та міжнародних організацій, таких як ООН, часто додають нестабільності.

«Рішення кризи повинно бути гаїтянським», - сказав Андре Мішель, юрист з прав людини та лідер опозиції, закликаючи до більш широких інституційних дебатів, які б зібрали політиків, громадянське суспільство Гаїті та її діаспору.

Крaїни Люблiнського трикутникa пiдтримaли членство Укрaїни в НAТО i ЄС

Вивід військ з Афганістану. Хто залишиться?

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers