rss
04/29/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Полiтика \ Аналітика \ Духовність проти Споживацтва
Сучасна людська цивілізація зайшла у глухий кут. Споживацький спосіб життя значної частини людей веде до загибелі не тільки нашу планету Землю, а й саме людство! Природа є замкнутою системою, в якій ми живемо! І, руйнуючи складові цієї системи, ми руйнуємо своє середовище життя!

В основі цього процесу лежить боротьба між Добром і Злом. Між Творцями – людьми природовідповідними морально-здоровими – з одного боку та Браконьєрами – людьми морально виродженими, дегенеративними, для яких життєве кредо «після нас – хоч потоп» є визначальним.

Паразитична споживацька поведінка людства – наслідок перемоги Браконьєрів на вищих рівнях війни – духовному, світоглядному, інформаційному. Власне, доки ми програємо війну на найвищих рівнях, доти ми не зможемо перемогти на фізичному рівні. Це стосується як всього Людства загалом, так і війни України проти Московії, зокрема.

Поки ми...

  • не вичавимо з України дух «масковскава міра» (світоглядний рівень війни),
  • не знищимо «торгівлю на крові», не заберемо московські активи в Україні (економічний рівень війни),
  • не закриємо всі московські ЗМІ (інформаційний рівень війни),
  • не зруйнуємо агентурних мереж та не посадимо в тюрми московську агентуру (структурно-організаційний рівень війни) –

...доти Україна не зможе перемогти на фізичному рівні війни – на Донбасі.  Насправді тема рівнів війни потребує окремого системного висвітлення, тому найближчим часом очікуйте відповідну статтю в нашій газеті.

Микола Руденко – український дисидент і політв’язень, засновник Гельсінської Спілки в Україні, філософ, економіст та поет і, на мою думку, один з українських геніїв, колись сказав:

Title  
  


«На порозі третього тисячоліття Людство буде складати свій екзамен на виживання. І те, як воно його складе, в першу чергу, залежить від того, як його складе Україна».

Особисто, я вважаю ці його слова пророчими. Україна зараз складає свій екзамен на виживання: у війні проти Московії, транснаціонального капіталу та олігархів. І від нас з вами, брати-українці, залежить, як Україна складе цей «екзамен».

Колись один мудрий індіанський вождь казав: «У кожній людині йде боротьба, дуже схожа на боротьбу двох вовків. Один вовк представляє зло – заздрість, ревнощі, жаль, егоїзм, амбіції, брехню. Інший вовк представляє добро – мир, любов, надію, істину, доброту, вірність». Його запитали: «А який вовк врешті-решт перемагає?». Старий індіанець відповів: «Завжди перемагає той вовк, якого ти годуєш».

Думаю, що кожен з нас складає “свій іспит”, що є одним з елементів “спільного іспиту” України. Кожен обирає, ким йому бути – Творцем чи Браконьєром, годуючи у своєму повсякденному житті відповідного «внутрішнього вовка».

Людство - це сукупність всіх народів світу. Існує теорія, що  подібно до того, як різні органи людини виконують різні функції в організмі, різні Народи виконують різні функції в загальному організмі під назвою Людство.  Власне, саме ця теорія є одним з основних елементів науки «геополітики», в рамках якої територія України знаходиться в так званому Хартленді.

Heartland Theory — теорія серцевинної землі, також теорія стрижневого району; «серце світу» раніше — англ. Pivot area — Осьовий ареал) — геополітична концепція, яка стверджує, що контроль над Хартлендом дає можливість контролювати світ. Поняття вперше згадувалось сером Гелфордом Джоном Маккіндером у його статті «Географічна вісь історії» 1904 року, а 1919 року у праці «Демократичні ідеали та реальність» поняття замінило термін «вісь історії» і було суттєво розвинене.

Маккіндер надавав такої уваги Хартленду, тому що цей регіон є найбільшим, найбагатшим і найзаселенішим, що загалом створює величезний економічний світ і не має прямого зв’язку з океанською торгівлею.

Маккіндер на карті світу виділив Європу й Азію, назвавши їх Світовим островом (англ. World-Island). У його центрі знаходиться Хартленд, він складається зі Східної Європи, Росії та Центральної Азії, та захищений внутрішнім півмісяцем — Сибір, Гімалаї, пустеля Гобі, Тибет.

Цей острів оточується великим внутрішнім півмісяцем, що складається з Німеччини, Австрії, Туреччини, Індії й Китаю. А за внутрішнім іде зовнішній півмісяць: Британія, Південна Африка, Австралія, Сполучені Штати, Канада і Японія.

Разом з описом Хартленду, Маккіндер сформулював основну ідею концепції:

  • Хто контролює Східну Європу, той керує Хартлендом.
  • Хто контролює Хартленд, той керує Світовим островом.
  • Хто контролює Світовий острів, той керує Світом.

Межа етнічних земель українського народу повністю сходиться з тим, що класична геополітика називала Хартлендом.  Можливо це «якось» пояснює, що основні лінії фронтів Першої та Другої Світових воєн проходили по нашій території? Можливо саме тому, починаючи з падіння Русі та її продовження - Галицько-Волинської держави, українці опинялись на перетині інтересів 3-ох (одночасно!!!) геополітичних гігантів того часу: Монголо-татарської Орди, спадкоємцем якої стало Московське князівство, Османської Імперії та Речі Посполитої, кожен з яких прагнув контролювати нашу територію.  Саме з тих причин українські патріоти опинились між двох вогнів – Сталіним та Гітлером. Саме з тих же причин Україна зараз є фронтом боротьби сучасних геополітичних центрів – в першу чергу, Вашингтона та Москви.

І в прагненні до цього контролю вороги використовували всі методи: голодомори, репресії, масові розстріли. Знищували українську еліту, щоб тут навіть теоретично не могло постати щось самостійне.

Україноцентризм в такому випадку полягає в тому, що Україна повинна бути, дійсно, незалежною, вільною та суверенною. Зважаючи на все вищесказане, це стане можливим тільки тоді, коли Україна сама стане одним із геополітичних центрів. Можливо це, як Ви вважаєте?

Світова історія однозначно нам вказує, що не просто можливо, а переважно так і було в час нашої епохи. Територія України, населена предками сучасних українців, неодноразово була центром людської цивілізації.

1.  Арійська цивілізація періоду Рами – легендарного пророка Індії, котрий з іншими білими людьми, за твердженням самих же індусів, прийшов з наших територій.

2.  Трипільська цивілізація – древніша від єгипетських пірамід, високорозвинена на той момент, зі своєю унікальною інфраструктурою, системою символів, архітектурою тощо.

3.  Русь із центром в Києві - могутня, писемна, багата,  монументальна. Князівські роди стали родоначальниками усієї Європи в той час, коли королі більшості країн були неписьменними та навіть не мали уявлення про гігієну чи медицину.

Прикладів та деталей можна наводити дуже багато. Але суть зараз точно не в цьому. Коли ми настільки древні та маємо настільки величних предків, то як же ми докотились до такого стану – ось яке питання є ключовим!

Що ми зробили не так і що мусимо робити, щоб повернути собі попередні ролі? При чому важливо забути обговорення дій ворогів України й зосередитись на своїх діях! Чому, запитаєте Ви? Тому що вороги будуть завжди ворогами – будуть руйнувати, вбивати, грабувати. Така природа ворога. І питання в тому, ЩО МИ МОЖЕМО ПРОТИСТАВИТИ ВОРОГАМ?! 

Одна з головних тез Україноцентризму полягає в тому, що Україна повинна знову стати одним із цивілізаційних центрів! І Україна точно має такий потенціал! В загальному метафізичному сенсі Україна повинна стати цивілізаційним центром Творців, природовідповідності та моральності. Повернути людству його духовну основу, нагадати людям, що вони не є простим структурованим набором матерії - білків, жирів та вуглеводів, а що в основі людського існування лежать речі духовні. Люди є носіями Божественної іскри, котра дає нам свідомість, робить нас живими та відрізняє нас від «купи органіки». Власне, останній, матеріалістичний, погляд браконьєри нав’язали майже всьому людству і продовжують це робити. Підкреслю, що йдеться не про якусь з теперішніх релігій, йдеться, в цілому, про Духовність як явище! Саме викривлення Духовності та спроба поставити на перше місце Матерію – і є основою тих глобальних аморальних викривлень у всіх сферах людського життя, що і породжують СПОЖИВАЦТВО.


Title  
  


Ще один великий українець, Любомир Гузар, колись сказав: «Основна проблема України – моральна деградація. Все решта – наслідки».  Про те, що все починається з Духовності у своїй книзі «Мислити як громадянин» говорить і Юло Вооглайд – видатний мислитель сучасності, один із батьків-засновників Естонії.
Ведичні філософії, через які весь світ познайомився з поняттям «карми» вчать, що якщо людина не виконує своєї місії, свого призначення, то Творець її за це каратиме. Аналогічно буде відбуватись і якщо народ не виконуватиме свою місію, свого призначення. Тому для українців дуже важливо усвідомити свою мету буття, здати свій «екзамен» та допомогти людству здобути перемогу над вірусом споживацтва. Творці переможуть браконьєрів.

Конституційний Суд України, не мовчи! Кому належить Земля та її надра в Україні: де-юре і де-факто

Думки з Facebook

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers