rss
04/26/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Культура \ Картину Пабло Пікассо продали на аукціоні за 150 тисяч доларів
Виявилося, що картина 50 років пролежала у шафі однієї американської родини.

Картину Le Tricorne Пабло Руїса Пікассо продали на аукціоні за 150 тисяч доларів, повідомляє «Голос Америки». Однак, до цього картина пролежала 50 років у шафі однієї американської родини зі штату Мен, що знаходиться на північному сході США.

Невідомий покупець придбав етюд до відомого твору Пікассо Le Tricorne, що виставляється в одному з музеїв Нью-Йорка. Оригінальність твору та приналежність до творчого доробку відомого художника підтвердила експертиза компанії Клода Пікассо.

Людина, яка продавала доробок Пікассо розповіла, що на початку минулого століття члени її родини колекціонували рідкісні картини й книги, а також вивчали мистецтво у європейських університетах. Але етюд Le Tricorne знайшли у шафі лише тоді, коли продавцю дістався у спадок сімейний будинок.

Le Tricorne - це розмальована сценічна завіса, яку Пікассо створив у 1919 році для постановки балету «Трикутні капелюхи».

Пабло Пікассо -  іспанський і французький художник, який працював в основному у Франції, один із найвидатніших митців XX століття. З 1907 року став засновником кубізму, а із середини 1910 року створював роботи в стилі неокласицизму, а з початку 1920 року став лідером сюрреалізму. У 1930 році почав створював скульптури з металу, ілюстрував книги та займався монументальним живописом.

Експерти називають Пікассо «найдорожчим» художником у світі. Його картину «Алжирські жінки» у 2015 році продали на аукціоні за 179 мільйонів доларів. І ця картина стала однією з найдорожчих, яку коли-небудь продавали на аукціоні.  

У Японії пам’яті Василя Сліпака присвятили концерт

Голлівудський режисер Річард Доннер помер у віці 91 року

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers