rss
04/25/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Полiтика \ Злив спецоперації щодо «вагнерівців»: СБУ й Офіс генпрокурора Зеленського «не турбуватимуть»
У Венедіктової посилаються на статтю 105 Конституції України, що гарантує президенту недоторканість під час перебування на посаді.

Офіс генерального прокурора та Служба безпеки України не відкриватимуть справу проти президента Володимира Зеленського через «злив» подробиць спецоперації із затриманням бойовиків ПВК «Вагнер» білоруському диктатору Алєксандру Лукашенку, йдеться у відповідях відомств на запит «Букв».

В інтерв’ю телеведучій Наталії Мосейчук («1+1») Зеленський розповів, що мав відповідну телефонну розмову із Лукашенком, у якій «попередив його» і наголосив на готовності «передати повну інформацію, що стосується цих людей».

Журналісти попросили СБУ й Офіс генпрокурора уточнити: коли саме відбулася телефонна розмова між президентами, чи передавали органами держвлади сусідньої країни дані вітчизняних правоохоронних та розвідувальних органів щодо «вагнерівців», чи вносилась до ЄРДР інформація стосовно наявності у діях президента Зеленського складу злочину.

У Службі безпеки відповіли, що відомостей із зазначених питань до Єдиного реєстру досудових розслідувань не вносилося.

В Офісі генпрокурора послались на норми статті 105 Конституції України, яка гарантує президенту недоторканність на строк виконання повноважень.

У відомстві додали, що голова держави може бути усунутий з посади Верховною Радою в порядку імпічменту у разі вчинення державної зради або іншого злочину. У такому випадку конституційна процедура розслідування і розгляду справи про усунення з посади здійснюється без порушення кримінальної справи.

Відповідь з Офісу президента України журналістам поки що не надійшла.

Нагадаємо, 24 червня Володимир Зеленський підтвердив, що спецоперація дійсно готувалася (хоча раніше відхрещувався, називаючи вигадкою журналістів) але українські спецслужби до неї начебто не причетні. За нашою інформацією, готувати спецоперацію дійсно допомагали спецслужби інших країн, зокрема, американські.

У межах операції були ідентифіковані і знайдені російські бойовики, які воювали в Донбасі. Частина з них причетна до катастроф MH17, Іл-76 і Ан-26 на сході України. Літак зі 33-ма «вагнерівцями» на борту, планували під слушним приводом посадити в Україні і затримати найманців. Але через «злив» операції, бойовики були затримані КДБ Білорусі і видані Росії.

Важко сказати, які мотиви штовхнули Зеленського на те, щоб перервати майже десятимісячне мовчання і заговорити про операцію двозначними фразами. Але реальність із зізнаннями президента виявилася гірше найстрашніших очікувань.


Куди пливе корабель «Україна»?

Зе-шулерство: як монобільшість чужими руками поховала реформу суддівства

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers