rss
04/19/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Проблема \ Кримінал \ Новинський щодо купівлі каналу «Наш»: розмови такі йдуть давно
Бізнесмен і позафракційний народний депутат Вадим Новинський підтвердив, що веде перемови стосовно купівлі телеканалу «Наш» у колишнього депутата від «Опозиційного блоку» Євгена Мураєва. Про це він повідомив у коментарі журналістам програми «Схеми» (проєкт Радіо Свобода і телеканалу «UA:Перший»).

«Розмови такі йдуть давно, вже більше, напевно, ніж рік, про те, щоб можна було якимось чином брати участь в акціонерному капіталі цього телеканалу. Але поки ще результатів немає. Як тільки щось станеться, ви про це дізнаєтесь, я зроблю це публічно. Я не буду приховувати ніколи. Ви ж знаєте, в мене структура власності – вся публічна, вся відкрита», – сказав Вадим Новинський у коментарі «Схемам».

У квітні 2021 року журналісти видання «Українська правда» повідомили про намір Новинського купити телеканал «Наш», але він публічно це не коментував, лише заперечував, що його фінансує.

Народний депутат Вадим Новинський – олігарх, один із найближчих бізнес-партнерів Ріната Ахметова і восьмий у списку найбагатших українців у цьогорічному рейтингу журналу Forbes. Минулого року його статки оцінили в 810 мільйонів доларів, а цього року – у 1,4 мільярда доларів.

Власник телеканалу «Наш» Євген Мураєв – лідер політичної партії «Наші», що має проросійські погляди. Одним із гасел Мураєва як політика є те, що «ми [українці] маємо захищати своє» від іноземних впливів – переважно західних.

Мураєв також є колишнім власником телеканалу NewsOne і був членом партії «За життя» Вадима Рабіновича, яка згодом об’єдналася з партією Віктора Медведчука і стала партією «Опозиційна платформа – За життя». У жовтні 2018 року NewsOne купив Тарас Козак, близький соратник Медведчука. Перед продажем телеканалу Мураєв вийшов із партії «За життя». У листопаді 2018 року він створив телеканал «Наш».

10 червня стало відомо про призначення на посаду генерального продюсера телеканалу «Наш» медіаменеджера і політтехнолога Володимира Грановського.

Джерело: Радіо Свобода
(https://www.radiosvoboda.org/a/news-skhemy-novynsky-kanal-nash/31311475.html )
«Copyright © 2021 RFE/RL, Inc. Передруковується з дозволу Радіо Вільна Європа / Радіо Свобода»


Санкції проти телеканалів Медвечука: справу відклали до 20 вересня

Фірма з орбіти Олександра Януковича володіє частиною елітного бізнес-центру у Москві – «Схеми»

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers