rss
04/24/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
У фокусі – Америка \ Мешканці округу DuPage постраждали від торнадо
Будинки мешканців Woodridge та Everglade отримали значні пошкодження через торнадо EF-3. Проживання у таких будинках є небезпечним. Потерпали від торнало і мешканці Naperville.

«Я побіг униз. Я знав, що щось має статися, взяв своїх собак і стрибнув у підвал», – розповідає житель John Mixen. «Коли я зачиняв двері, то почув, як будинок розривається».

За покращеною шкалою Фудзіти, торнадо рівня EF-3 завдає значної шкоди: зриває дахи й пошкоджує стіни будинків; завдає серйозної шкоди великим будівлям, таким як торгові центри; перекидає потяги; вириває з корінням або валить великі дерева (якщо смерч пронісся у лісі); відриває від землі й перевертає важкі машини; завдає серйозних пошкоджень конструкціям зі слабкою основою; рве конструкції зі сталевою оболонкою (на кшталт ангарів). Усього шкала складається із шести категорій: від EF0 до ЕF5.

Торнадо у Woodridge частково зруйнував деякі будинки та повалив безліч дерев.

«Одразу зірвало дах, в кімнаті мого сина є шматок чужого даху», – каже Mixen. «На щастя, мого сина не було».

Поруч, в іншому будинку, було пошкоджено верхній поверх, де мешкав чоловік похилого віку, якого у той момент не було вдома. Він нещодавно потрапив до реабілітаційного центру.

«Він би загинув», – каже його опікун Beverly Sedlacek. «Вони не змогли б вивести його звідси».

Парафіяни St Scholastica Church у Woodridge виявили, що будівлю вночі було пошкоджено, і в понеділок вранці разом взялися за прибирання території. Парафіяни досі оцінюють збитки, завдані торнадо. Наразі достеменно відомо, що трейлер загону скаутів, які збираються у церкві, потрібно буде замінити.

«Ми зробимо так, як це зазвичай роблять скаути», – запевнив керівник загону бойскаутів Joe Schreiber.

У Darien сусіди весь день допомагали прибирати територію, де торнадо частково зруйнував будинки та повалив безліч дерев.

«Коли спрацювала сигналізація, у нас було приблизно 20 секунд, щоб дістатися до підвалу. Дорогою туди почали потрапляти уламки скла», – розповів Steve Chrastka, житель Darien.

Нижче вулицею будинок, який було виставлено на продаж, зазнав прямого удару торнадо. У ньому немає кімнати – сильний вітер зруйнував дах та одну стіну.
Незважаючи на це, мешканці вдячні, що ніхто в місті  не постраждав.

«Дуже страшно. Коли ця сирена спрацьовує, ви не можете сприймати це спокійно. Вам потрібно втікати у свій підвал», – згадує Anna-Rose Spano, мешканка Darien.

Палата представників прийняла законопроєкт про виборну шкільну раду Chicago Public Schools

Мер Чикаго пропонує продавати алкогольні напої до півночі

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers