rss
04/16/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Полiтика \ Аналітика \ Підтверджено можливість витоку COVID-19 із лабораторії в Ухані – WSJ

У звіті про походження COVID-19, підготовленому національною лабораторією уряду США, зроблено висновок, що гіпотеза про витік вірусу з китайської лабораторії в Ухані є правдоподібною і заслуговує на подальше розслідування.

Про це повідомляє The Wall Street Journal з посиланням на джерела, ознайомлені із засекреченим документом.

Як зазначається, дослідження було підготоване у травні 2020 року Національною лабораторією Лоуренса Лівермора у Каліфорнії, і на нього посилався Державний департамент, коли проводив розслідування щодо походження пандемії протягом останніх місяців адміністрації Дональда Трампа.

Люди, знайомі із дослідженням, повідомили виданню, що дослідження було підготовано «Z-підрозділом» Лоуренса Лівермора, яке є його розвідувальним підрозділом.

Зазначається, що Лівермор володіє значним досвідом у біологічних питаннях, і його оцінка ґрунтувалася на геномному аналізі вірусу SARS-COV-2, який викликає COVID-19.

Вчені аналізують генетичний склад вірусів, щоб спробувати визначити, як вони еволюціонували та поширювались серед населення.

Наразі розвідка США розглядає два ймовірних сценарії походження коронавірусу: вірус виник у результаті аварії в лабораторії або виник в результаті контакту людини з інфікованою твариною.

Директор програми ВООЗ із надзвичайних ситуацій Майк Райан заявив, що організація не може змусити Китай оприлюднювати більше даних про походження COVID-19. І додав, що він запропонує дослідження, необхідні для розуміння того, звідки вірус виник на «наступному рівні».

У світі станом на ранок 8 червня зафіксовано понад 174,3 млн випадків зараження коронавірусом, з них понад 3,7 млн летальних, одужали вже понад 157,6 млн осіб.

Два Віктори

Мій СУМ — особисті міркування

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers