rss
04/25/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
У фокусі – Америка \ В окрузі Cook затвердили мінімальну заробітну плату

Влада округу Cook прийняла Постанову про мінімальну заробітну плату (MWO).

Починаючи з 1 липня 2021 року, мінімальна заробітна плата для працівників, що не отримують чайових, залишатиметься на рівні $13. Мінімальна заробітна плата для працівників, які отримують чайові, становить $6,60.

MWO встановлює найнижчу суму, яку роботодавець повинен законно платити своїм працівникам. Щороку мінімальна заробітна плата збільшується відповідно до формули, встановленої постановою. Постанова стосується працівників із погодинною оплатою, працівників, які отримують зарплату, та працівників, які отримують чайові, та мають більше ніж 18 років і працюють в окрузі Cook, навіть тих, хто здійснює доставку або їздить у межах округу.

Мінімальна заробітна плата округу Cook базується на найбільшій ставці серед федеральної мінімальної заробітної плати, мінімальної заробітної плати штату Іллінойс або на розрахунку округу з використанням індексу споживчих цін (CPI).

Відповідно до MWO (розділи 42-13) та правил (розділ 2.04), розрахунок мінімальної заробітної плати округу Cook не може використовуватися, коли рівень безробіття в окрузі Cook становить 8,5% або більше. Рівень безробіття в окрузі Cook за попередній рік дорівнював або перевищував 8,5%.

Працівники охоплюються MWO округу Cook, якщо:

  • працівник працював у роботодавця в окрузі Cook щонайменше 2 години протягом будь-якого двотижневого періоду, і роботодавець має чотирьох і більше працівників (або працівник є працівником домашнього господарства) й веде підприємницьку діяльність у окрузі Cook або видає ліцензію на ведення такої діяльності в окрузі Cook;
  • підліткам (віком до 18 років) повинна виплачуватися мінімальна заробітна плата штату в розмірі $7,75.

Працівники, які вважають, що їхній роботодавець не виплачує необхідну мінімальну заробітну плату, повинні спочатку перевірити, чи не має муніципалітет, де вони працюють, градуйованої мінімальної заробітної плати. Якщо муніципалітет не надав необхідної інформації, працівники можуть подати скаргу до Комісії з прав людини округу Cook (Cook County Human Rights Commission). Форми скарги та додаткову інформацію можна знайти тут https://www.cookcountyil.gov/ser­vice/file-complaint-violation-mi­ni­­mum-wage-ordinance?utm_me­di­um=email&utm_sour­ce=gov­de­livery.

Постанову №16-5768 (MWO) Рада уповноважених округу Cook затвердила 26 жовтня 2016 року.

Чикаго переходить до 5 етапу виходу з карантину

Пріцкер припустив, що, імовір-но, не балотуватиметься вдруге

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers