rss
04/26/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
У фокусі – Америка \ Суперінтендант поліції Чикаго оприлюднив план боротьби із насильством

Очільник департаменту поліції Чикаго David Brown заявив, що оновлений Community Policing Strategic Plan зосереджений на чотирьох сферах: залучення громад, залучення молоді, ініціативна поліція в околицях та розширення підрозділу з питань цивільних прав.

Підрозділ в основному відповідатиме за розслідування повідомлень про злочини на ґрунті ненависті. За словами Brown, призначено відповідальних за зв’язки з ЛГБТК +, безхатьками та релігійними громадами.

Минулого тижня CPD оголосив про нову політику пішого переслідування. Згідно з новою тимчасовою політикою, уточнив Brown, таке переслідування потенційних злочинців вважається доцільним лише тоді, якщо, ймовірно, є причина для арешту або якщо особа вчинила, вчиняє або збирається вчинити злочин чи загрожувати громадськості. Переслідувати підозрюваного заборонено за незначні порушення дорожнього руху; правопорушення, яке, як очікується, належить до класу А або вище.

Тим часом на минулих вихідних було зареєстровано 55 поранених від незаконного застосування вогнепальної зброї, 5 осіб загинули. Поранення у спину, зокрема, отримала 11-річна дівчинка, коли сиділа у машині родича на Far South Side, а жінка стала жертвою стрілянини на перетині вулиць Wells та Ontario на River North.

Під час стрілянини у Чикаго, яка сталася близько 4 години ранку 6 червня, щонайменше вісім людей було поранено. Тоді невідомий обстріляв натовп на вечірці у районі 8900 кварталу на South Cottage Grove Avenue у Burnside. Серед постраждалих – шість чоловіків та дві жінки, більшість з них перебувають у важкому та критичному стані.

«Було багато людей і багато стрілянини, тому вони не знали, куди втікати і де сховатися», – розповів пастор Donovan Price.

Після кривавих вихідних суперінтендант David Brown котре порушив тему насильства у Чикаго. Він переконує, що ситуація покращується, незважаючи на те, що саме покращення відбувається «ривками».

«Помсти ніколи не буде достатньо, щоб задовольнити вас», – каже Brown. «Це може лише знищити більше життів».

Як стало відомо, 11-річна дівчинка вже вийшла із лікарні. Її мати розповіла, що вони приїхали зі штату Айова на вихідні – в гості до родичів. Дівчинка мала повернутися додому 7 червня. Стрілянину було зафіксовано за декілька кроків від Kids off the Block Memorial у West Pullman, де понад 600 каменів символізують дитину, жертву насильства у місті.

«Приходьте гуляти цими вулицями. Ці вулиці – не сірі. Це – криваві вулиці. Ми втомилися від цього», – каже один із мешканців міста Andrew Holmes.

Під час пресконференції, яка відбулася вранці 7 червня, David Brown заявив, що департамент поліції працює над тим, аби конфіскувати з вулиць нелегальну зброю і таким чином запобігти насильству. Проте, аби поліція могла досягти результату, судова система має карати винних у незаконному зберіганні зброї.

«Суди виносять вирок, вони встановлюють заставу або звільняють на поруки, тому незаконне зберігання зброї... спричиняє насильство. Кожна конфіскована зброя – це шанс не використовувати її під час насильницького інциденту. Але також і наслідки в судах – це інша частина формули», – наголосив Brown. На його думку, винуватці більшості трагічних інцидентів у ці вихідні – міські банди. «Ця ідея «око за око» робить нас обох сліпими», – переконаний він.

Очільник чиказької поліції намагався відобразити позитивну картину зі зменшенням насильства у місті. Хоча кількість вбивств зростає на 5%, а кількість розстрілів цього року зросла на 17%, зараз спостерігається тенденція до зниження, переконує Brown.

«Очевидно, що це – добре. «Вгору-вниз. Вгору-вниз». Наша проблема полягає в тому, що нам потрібно пройти цей шлях влітку», – додав він.За його словами, хоча поліцейський департамент Чикаго – другий за величиною у країні, в CPD працює менше нових копів, ніж зазвичай, оскільки через обмеження, накладені у зв’язку із пандемією COVID-19, було зменшено кількість класів у поліцейській академії.

Понад 30 із 58 жертв стрілянини на вихідних отримали поранення або були вбиті у таких поліцейських округах: Austin, Englewood, Harrison, Ogden, Calumet і Gresham.

Загалом на цих вихідних було зафіксовано найбільшу кількість незаконного застосування вогнепальної зброї цьогоріч, хоча на інших вихідних було зареєстровано більше летальних випадків від вогнепальних поранень. На цих вихідних загинуло п’ятеро людей, у порівнянні з 12 – на вихідних наприкінці травня.

Нагадаємо, на вихідних у День пам’яті трьох людей було вбито та 34 поранено. Тоді департамент поліції Чикаго скасував вихідні для копів, відтак поліцейські працювали 12-годинну зміну.

Чикаго переходить до 5 етапу виходу з карантину

Пріцкер припустив, що, імовір-но, не балотуватиметься вдруге

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers