rss
04/29/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Наука \ Освіта \ Фольк-баль «Перелаз’»: 70 стипендій для студентів і викладачів УКУ від благодійників

6 червня на території студмістечка Українського католицького університету відбувся благодійний фольк-баль «Перелаз’», який збирає друзів університету уже 14 рік поспіль. Цьогоріч на підтримку талановитих студентів УКУ жертводавці задекларували 67 стипендій, а також 3 стипендії для викладачів.

«Перелаз’» – це, передусім, родинна забава в українському стилі, яка щороку об’єднує родини жертводавців, друзів УКУ, підприємців з Львівщини, різних куточків України і світу, які поділяють ідеї та місію університету, і фінансово підтримують талановитих та малозабезпечених студентів.

Title  TitleTitle 

На початку з вітальним словом до гостей звернувся ректор УКУ о. Богдан Прах: «Команда Українського католицького університету гідно пройшла цей непростий кризовий період пандемії: ми працювали віддано. Дякую, що сьогодні ви тут! Ми зібралися разом, аби наповнити радістю серця тих батьків і студентів, які не в силі оплатити навчання для своїх дітей».

Архієпископ і митропо­лит Філадельфійський, Пре­зи­дент УКУ владика Бо­рис Ґудзяк привітав гос­тей фольк-балю через он­лайн-зв’язок. Він пригадав, що цими днями минуло два роки, відколи він очолив Філадельфійську архієпархію УГКЦ: «Для служіння тут Гос­подь дає мені у дар молодих людей, випускників УКУ, тих, яких ви підтримали стипендіями, у яких повірили. Тепер вони будуть розбудовувати нашу Церкву у Філадельфії. Також сьогодні ті молоді люди, яких ви підтримали стипендіями, є по цілому світі: у США, Австралії, Канаді, Європі. Дякую за вашу щедру підтримку Українського католицького університету».

Title Title Title 

За словами співорганізатора заходу, заступника керівника відділу розвитку УКУ Андрія Курочки, успіх фольк-балю – це, насамперед, щедрість його гостей, підтримка спонсорів, жертовність відомих українських художників та артистів: «Традиційно під час «Перелазу» відбувається благодійний мистецький аук­ціон, твори для якого УКУ жертвують відомі українські митці. Цього року на аукціоні купили 37 мистецьких лотів. На знак вдячності нашим жертводавцям, університет іменує одну з кімнат у просторі нового Колегіуму ІІ іменем Львівського Кола друзів УКУ».

Title Title Title 

По 10 тисяч доларів на будівництво нового Колегіуму УКУ під час благодійного фольк-балю задекларували засновник та керівник компанії N-iX Андрій Павлів, і торгова марка «Просто добрий хліб» в особі її співвласника Андрія Гудзоватого, 5 тисяч доларів на розбудову університетського храму Святої Софії Премудрості Божої склала родина Юрія Хомина.

«Такі зустрічі з друзями Українського католицького університету – це зустрічі у колі близької родини, у колі людей, які є основою майбутнього міста Львова та України», – зазначив Андрій Гудзоватий, звертаючись до гостей «Перелазу».

Неймовірну музичну атмосферу вечора творили гурти «Піккардійська Терція» та «Joryj Kloc».

Прес-служба УКУ

 

 

Як пандемія активізувала міжнародну співпрацю УКУ?

Закінчила УКУ і за крок до складання військової присяги Наталія-Гелена Дунай поділилась досвідом навчання у двох вишах

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers