rss
04/24/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Спорт \ Новіков і Лашин встановили новий рекорд України

Найсильніша людина світу Олексій Новіков і чемпіон світу зі стронгмену Олександр Лашин встановили унікальний рекорд України. Спортсмени протягнули 8 вагонів метро загальною вагою понад двохсот тон на відстань 20 метрів за декілька хвилин.

Вперше в історії стронгмену спортсмени тягнули вагони метрополітену без допоміжних засобів опори. Спочатку богатирі планували потягнути 5 вагонів, а потім, якщо спроба буде вдала, додали б ще 3.

«Я зараз готуюся до WSM (World’s Strongest Man) і перебуваю в гарній формі, у мене по два тренування в день. Trackpull (тяга) – це одна з вправ на турнірі, тому я постійно треную її. До спроби встановити рекорд я не готувався, адже постійно підтримую форму», - розповів перед виступом Олексій Новіков.

«Два наші найсильніші українці Новіков і Лашин тягнутимуть рухомий склад силою ніг і тулуба, без допоміжних конструкцій. Наші спортсмени зможуть впоратися із завданням, хоча раніше ще ніхто не тягнув вагони метро. Більше того, Олексій скоро поїде на World’s strongest man і, судячи з того, як він готується, у нього є всі шанси захистити титул цього року. Головна мета сьогоднішнього дійства – надихнути молодь займатися спортом», - сказав перед спробою хлопців президент федерації стронгмену України Сергій Конюшок.

Title 

Олексій Новіков і Олександр Лашин доволі впевнено впоралися із завданням перетягнути 5 вагонів. Після виступу стронгмени перевели подих, перепочили і взялися тягнути 8 вагонів. Ця спроба далася богатирям важче. Незважаючи на періодичні падіння Олександра Лашина під час тяги, стронгмени змогли виконати завдання і протягнули 8 вагонів метро. Під час спроби спортсменів підбадьорювали близькі люди й журналісти.

«Тягнути 8 вагонів було важче, була ймовірність падіння під час тяги, що унеможливило б продовження спроби. Я працював на максимум і дуже радий тому, що вдалося перетягнути вагони, не підвести людей, які прийшли нас підтримати. На сьогодні у мене заплановано ще два тренування. Стосовно тяги, у мене в планах є самотужки потягнути 10+ вагонів за допомогою драбини», - заявив після тяги найсильніший чоловік світу Олексій Новіков.

«Ми показали, що українці непереможні. Якщо ми ставимо якусь мету, то ми обов’язково її досягнемо. Як спортсмени, ми повинні пропагувати здоровий образ життя. Люди повинні займатися спортом, не треба працювати з такими масами, але підтримувати здоровий спосіб життя необхідно. Нація повинна бути здорова. Стосовно виступу скажу, що емоції від тяги неможливо передати. Можна лише відчути», - висловився багаторазовий чемпіон України і світу Олександр Лашин.

Зазначимо, минулого року Олексій Новіков переміг у най­пре­стиж­нішому турнірі зі стронгмену World’s strongest man і став найсильнішою людиною світу.

Джерело: «Укрінформ» (https://www.ukrinform.ua/rubric-sports/3254745-novikov-i-lasin-vstanovili-cergovij-rekord-ukraini.html)

 

10 українських боксерів боротимуться за олімпійські ліцензії в Парижі

Заявка на Євро: викликали найсильніших, але можливі зміни

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers