rss
04/25/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Полiтика \ «Ми не ненавидимо росіян»

Дослівно

Фрагмент із інтерв’ю Володимира Зеленського FAZ, цитований Офісом Президента

– На початку цього тижня ви зустрічалися з Робертом Габеком, лідером «зелених». І він запропонував як перший лідер впливової партії в Німеччині допомогти Україні оборонною зброєю. Уряд Німеччини негайно відкинув цю ідею. Як ви розумієте цю позицію Німеччини?

– По-перше, я хочу сказати, що Ангела Меркель багато зробила для України. Це – правда. І я їй дуже вдячний як українець. Ми хочемо більшого, і я від неї очікував більшого, особливо в нормандському форматі. Ми вдячні за те, що у нас є, але я знаю, що Німеччина може більше. Тому що те, що вони роблять для нас, вони роблять для себе. Чому вони цього не розуміють – я не знаю.

Але щодо пана Габека. Вперше я зустрічався з ним два роки тому, коли у мене був офіційний візит до Німеччини. Я зустрічався з канцлером, а також з паном Габеком у його новому офісі, без кондиціонерів, я пам’ятаю це. Я розумію його, і я хочу, щоб він зрозумів мене, зрозумів ситуацію в Україні, ситуацію з Росією й те, що ми безпосередньо знаємо, що росіяни та Кремль – це не одне й те саме, бо багато росіян підтримують Україну. Ми не ненавидимо росіян, ми не робимо цього на нашому телебаченні. І я хотів показати йому, що відбувається. І він зрозумів мене, він зрозумів, що «Північний потік -2» – це просто зброя, не економічна, а політична зброя, дуже потужна. Я вважаю, що він (Робер Габек. – Ред.) – дуже відкрита, потужна людина. І те, що він сказав, – він точно розуміє, що в України немає флоту, що наші береги – незахищені, що таке летальна зброя, що Німеччина не надала нам з початку війни ніякої зброї, ніякої військової допомоги. А вона може – у Німеччини є потужні кораблі, ракетні катери, патрульні катери.

– Ви вдячні Габеку за те, що він насправді порушив це питання в Німеччині?

– Так. Я не просив його це робити. Це був його вибір. Але я вдячний йому за це.

– Ви говорили про кораблі, патрульні та ракетні катери – яке ще військове обладнання має надати Німеччина?

– Є штурмові гвинтівки, радіотехніка, військова техніка – багато всього. Німеччина потужна в цьому напрямі. Німеччина – також одна з передових країн в автомобілебудуванні. А ще у Німеччини є геополітична зброя, і це – якраз питання про Євросоюз. Якщо ми повертаємося до (теми. – Ред.) НАТО – це одна з країн, яка має вирішальне слово в цьому напрямі. І третє питання – «Північний потік – 2», у якому в Німеччини також вирішальне слово. Бо іноді можна зробити щось набагато більше, і це – в руках Німеччини.

Джерело: ZBRUC
(https://zbruc.eu/node/105512)

Андрій Клименко: «Потрібно стримувати зростання агресії Росії на Чорному та Азовському морях — більш рішучими кроками з боку України та Заходу»

Німеччина неґативно відреаґувала на прохання Зеленського надати зброю

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers