rss
04/25/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Культура \ Видання «Просвіти» Івано-Франківська і Херсона
Title 
 Нагороди від «Просвіт» в Україні:
Івано-Франківська (2018); Рівне (2017);
Київ-Будівничий України (2015)

Хоч громадське життя просвітян України сповільнилося через пандемію коронавірусу, але видавнича праця не припиняється. В минулому особливо плідно працювали просвітяни Івано-Франківської області та Херсонської.

Title 
 Книжки з Херсону

Між отриманими публікаціями з Івано-Франківська є календар «Просвіти» на 2020 і 2021 рр.; збірник колядок; збірка Великодніх гаївок; листівки з інформаціями про Лесю Українку, Тараса Шевченка та про Міжнародний день рідної мови (21-го лютого); «Барвиста розмова»; збірник матеріалів «Всеукраїнської наукової конференції»; «Про­світа» Прикарпаття, рік 2018 Ювілейний; та журнал «Лі­те­ратурна Коломия». Також отримано лист – розпорядження від голови Івано-Франківської «Просвіти» Степана Волковецького про нагородження голови Товариства Української Мови (Чикаго) проф. Віри Боднарук та орг. реф. Товариства Української Мови (Чикаго) др. Богдана Боднарука ювілейною медаллю «Просвіті—150». Одержано медалі «За вагомий внесок у справу національного відродження України, активну просвітянську працю, підтримку української мови, культури, традицій, видавничої справи».

Херсонська «Просвіта» протягом минулого року видала збірник пісень для дітей; збірник пісень на музику українських композиторів; збірка лірики Катерини Марчук; збірка лірики Олега Тимкова; монографію Олега Олексюка «Культурно-дозвіллєва діяльність» та його ж книгу «Артлабораторія – «Українська Хата - Талантами Багата». Під сучасну пору готують до друку оповідання Миколи Чернявського та книгу нарисів «Самоцвіти Херсонщини» – про визначних просвітян Херсонщини. Просять фінансової підтримки цих важних проєктів.

Title 
  Книжки з Івано-Франківська

Товариство Української Мови планує продовжувати давати поміч на видавничу діяльність «Просвіт» в Україні.

Щиро дякуємо «Просвіті» в Івано-Франківську за ювілейні медалі, як рівнож «Просвіті» Рівненської області.

Фото Богдана Боднарука

 
 

Пам’яті Михайла Слабошпицького

Книгу Мирослава Мариновича про 10 років ув’язнення в концтаборі та на засланні видадуть англійською мовою

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers