rss
04/25/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Полiтика \ Аналітика \ Син засновника ХАМАС закликає Ізраїль ліквідувати лідерів ХАМАС

Мосаб Хасан Юсеф, син засновника ХАМАС Хасана Юсефа, закликає Ізраїль продовжувати переслідувати й вбивати лідерів ХАМАС, незважаючи на припинення вогню, яке набуло чинності наприкінці цього тижня.

«Вбивство керівників не знищить ХАМАС, але це дасть їм урок і навчить відповідати за свої дії», – сказав Мосаб Юсеф в інтерв’ю Джону Левіну з газети New York Post. «Наступного разу, перш ніж ви змусите мирних жителів з обох сторін брати участь у кривавій бійні, ви повинні будете 1000 разів подумати. Це – моя особиста пропозиція».

«Сотні дітей заплатили ціну. Цим людям не повинно зійти з рук те, що вони зробили. Вони не повинні почуватися у безпеці жодного дня», – зауважив він. «ХАМАС ненавидить Ізраїль більше, ніж любить своїх дітей».

Post висвітлила неймовірну історію життя Мосаба Юсефа, від того моменту, коли батько готував його до керівництва палестинською терористичною організацією, до відмови від участі в ній і таємної співпраці з ізраїльською розвідкою, де він став одним із «найцінніших розвідувальних ресурсів Ізраїлю». Пізніше він став християнином і нещодавно отримав громадянство США після того, коли попросив політичного притулку у цій країні.

Post пише: Мосаб Юсеф сказав, що вищі лідери ХАМАС, такі, як його батько, швидше за все, пережили нещодавній спалах насильства у безпечних підземних бункерах, використовуючи смерть своїх власних людей, аби набирати бали у пропаганді за кордоном...

Його брат, Сухейб Юсеф, який дезертирував із ХАМАС у 2019-му році, повідомив ізраїльським ЗМІ, що йому набридла корупція, і назвав цю групу «расистською терористичною організацією, небезпечною для палестинського народу».

У цьому інтерв’ю Мосаб Юсеф сказав, що його погляди на ХАМАС змінилися, коли його помістили у в’язницю в Ізраїлі, і він став свідком того, як інші ув’язнені, бойовики ХАМАС, катували й вбивали людей, які, на їхню думку, співпрацювали з ізраїльтянами.

«Я ніколи не забуду їхні крики», – продовжив він. «Я почав ставити собі питання. Що, якщо ХАМАСу вдасться знищити Ізраїль і побудувати свою державу? Чи будуть вони так само поводитися з нашим народом?»

Він каже, що ХАМАС «не готовий прийняти» угоди Авраама, підписані за адміністрації Трампа, які нормалізували відносини між Ізраїлем і Бахрейном, Об’єднаними Арабськими Еміратами, Суданом і Марокко.

«ХАМАС був дуже розчарований угодами Авраама, в яких його повністю ігнорували», – розповів він про мирні угоди, підписані Ізраїлем із декількома країнами Близького Сходу в минулому році. «Це – нова реальність, яку президент Дональд Трамп створив у регіоні. Це – нова реальність, і ХАМАС не готовий її прийняти».

Мосаб Юсеф далі зазначив, що він не контактував зі своєю сім’єю понад десять років і не планує коли-небудь повертатися, адже знає, що його вб’ють.

«[Мій батько] публічно заявив: «Він – не мій син». Це означає, що якщо ви хочете його спіймати, я не збираюся зупиняти або переслідувати вас», – додав Мосаб Юсеф. «Він зробив мою кров халяльною».

Джерело: The Daily Wire (https://www.dailywire.com/news/hamas-founders-son-urges-israel-to-assassinate-hamas-leaders-after-ceasefire-teach-them-a-lesson).

P.S. Коментатори зазначають, що у тексті пропущено цікаву фразу з інтерв’ю:«Близький Схід дуже добре розумів мову Трампа. Це була мова вогню. Він не виявляв значної терпимості. У менталітеті Близького Сходу зразка VІІ століття терпимість неправильно трактується як слабкість».

Смалений вовк, несправжній Бунша і халепи, котрі стались непомітно, хоч видно було ще здаля

Держава не здатна захистити своїх громадян

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers