rss
04/25/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
У фокусі – Америка \ У Чикаго виділили $79,8 млн на підтримку орендарів та орендодавців у зв’язку із пандемією коронавірусу

Мер Лорі Лайтфут і департамент житлово-комунального господарства Чикаго оголосили про допомогу, яку отримають орендарі та орендодавці, на суму $79,8 млн. Допомогу буде надано у рамках програми Emergency Rental Assistance Program.

Як заявили в офісі мера Лорі Лайтфут, в межах програми буде надано до 15 місяців допомоги орендарям та орендодавцям, які постраждали від пандемії COVID-19.

Відповідно до заяви, ERAP у Чикаго, а також інші державні програми та програми штату були розроблені, аби орендарі у Чикаго змогли оплачувати орендну плату, а орендодавці –уникнути викупу майна через економічну кризу 2008 року.

Подаємо витяг із пресрелізу офісу мера Чикаго:

«Сьогодні мер Лорі Лайтфут і департамент житлово-комунального господарства Чикаго започаткували третій раунд допомоги з оренди житла орендарям та орендодавцям з моменту настання пандемії COVID-19. На програму Emergency Rental Assistance Program (ERAP) виділено майже $80 млн, що фінансуються відповідно до Coronavirus Response and Relief Supplemental Appropriation Act, який був підписаний Конгресом у грудні 2020 року і передбачає надання до 15 місяців допомоги з оренди та оплати комунальних послуг для постраждалих орендарів.

«Протягом цього неймовірно важкого року наші мешканці, особливо малозабезпечені, зазнали немислимих втрат, які ускладнюються системною бідністю та відсутністю доступу до безпечного житла за доступними цінами», – зауважила мер Лайтфут. Emergency Rental Assistance Program допоможе не тільки позбавити цих мешканців страху втратити свої домівки та потрапити далі у невизначеність та соціально-економічну нестабільність, але й дозволить нашому місту досягти значного прогресу в нашій місії, аби забезпечити наші громади ресурсами, необхідними для процвітання ще довго після закінчення цієї пандемії».

ERAP у Чикаго, разом з іншими програмами допомоги округу та штату, допомагають утримувати орендодавців міста у своїх домівках, а також уникати позбавлення права користуватися нерухомістю для багатьох сімей, як це було під час економічної кризи 2008 року. З моменту початку пандемії COVID-19 мораторії на виселення на рівні штату та федеральному рівні забезпечували певний захист орендарів, які втратили дохід. Однак минулого тижня губернатор Пріцкер оголосив, що мораторій штату на виселення, пов’язаний із пандемією, буде скасовано до серпня. Протягом цього часу орендодавці також намагалися оплатити свої рахунки, попри зменшення надходжень від орендної плати. ERAP надає найважливішу допомогу орендарям та орендодавцям у Чикаго, аби орендарі уникли виселення, а власники нерухомості у Чикаго – уникли викупу та нестабільності з житлом.

«Департамент житлово-комунального господарства з радістю надає цю вкрай необхідну допомогу орендарям, яких можуть виселити, та орендодавцям, які можуть втратити право на викуп майна», – заявила уповноважена департаменту з питань житлово-комунального господарства Marisa Novara. «У нас та у багатьох громадських організацій, які мають тісні зв’язки у районах, з якими ми співпрацюємо, є спільна мета – забезпечити якнайбільше стабільного житла домогосподарствам».

«Ці кошти допоможуть багатьом жителям Чикаго, які зазнали труднощів протягом дуже важкого минулого року», – вважає олдерман Harry Osterman, голова Комітету з питань житла та нерухомості. «Місто присвятило себе оздоровленню кожного жителя, і хоче забезпечити всім потребуючим необхідну підтримку, аби ніхто не втрачав свої домівки, оскільки багато хто вже стільки втратив під час цієї пандемії».

DOH співпрацює з Resurrection Project, який надаватиме послуги соціальної підтримки для адміністрування 75% коштів через онлайн-платформу, розроблену Unqork. Додатковий прийом та обробку заявок виконуватимуть понад десяток агентств. Йдеться, зокрема, про особисті послуги з надання допомоги мешканцям з обмеженим доступом до технологій і забезпечення того, аби потребуючі мешканці були поінформовані про доступну допомогу.

«Resurrection Project пишається тим, що працює з департаментом житлово-комунального господарства над цією вкрай необхідною ініціативою», – зазначив Raul Raymundo, генеральний директор Resurrection Project. «Наша місія в TRP – будувати стосунки та закликати людей діяти відповідно до своєї віри, цінностей та ідеалів, аби створити здоровіші громади. Ми підтримаємо всі ініціативи, які роблять наші сім’ї міцнішими та здоровішими».

«Ми пишаємося тим, що підтримуємо місто Чикаго та департамент житлово-комунального господарства, щоб надати найважливішу допомогу сім’ям, яким це потрібно, аби вони могли залишатися у своїх будинках», – зауважила Cas Halloway, керівник державного підприємства Unqork. «Платформа Unqork без коду дозволить мешканцям Чикаго легко подати заявку на допомогу, а місту – забезпечити її швидке та безпечне розповсюдження серед тих, хто має право на допомогу, згідно з усіма федеральними правилами».

Заявки можна подати до 23:59 8 червня 2021 року за адресою chicago.gov/rent­help. Крім того, кол-центр надаватиме підтримку кількома мовами, аби допомогти орендарям і орендодавцям заповнити заявки. Номер кол-центру – 312-698-0202. Він працюватиме з 9 до 19 год з понеділка до п’ятниці та з 10 до 18 год – у п’ятницю та суботу. Кол-центр буде закрито у неділю та в День пам’яті.

Щоб отримати право на участь в ERAP, орендарі повинні:

  • мешкати у Чикаго;
  • потерпати від труднощів, спричинених COVID-19 – втрати роботи, скорочення робочого часу або хвороби членів сім’ї;
  • опинитися під загрозою виселення;
  • заробляти менше за максимальний дохід домогосподарства протягом 2020 року або на момент подання заяви (обмеження щодо доходу можна знайти на сайті Chicago.gov/renthelp).

Орендодавці теж можуть звернутися за допомогою. Вони також можуть зареєструвати свою нерухомість за допомогою онлайн-заявки та отримати повідомлення, якщо орендар розпочав процес подання заявки на допомогу з оплати оренди. Застосовуються обмеження доходів домогосподарств, тож для участі у програмі необхідно надати підтвердження адреси, самооцінку доходу та іншу документацію. Для отримання дозволу нема потреби підтверджувати громадянство. Кошти розподілятимуться поступово.

У березні 2020 року департамент житлового господарства відкрив свою першу програму допомоги орендарям та орендодавцям, що фінансується за рахунок $2 млн, виділених з Affordable Housing Opportunity Fund. У результаті на допомогу орендарям було виділено 2000 одноразових грантів на суму 1000 доларів. Департамент у першому турі отримав понад 83 тис. заявок. Другий раунд – програма Chicago Housing Assistance, ініційована за підтримки департаменту у справах сім’ї та допоміжних служб (DFSS) за підтримки коштів, виділених відповідно до Coronavirus Aid, Relief and Economic Security (CARES) Act та благодійників Чикаго. В рамках другого туру DOH та DFSS надали допомогу на суму понад $33 млн більш як 10 тис. домогосподарств.

Щоб отримати додаткову інформацію про Emergency Rental Assistance Program та послуги департаменту житлово-комунального господарства, відвідайте Chicago.gov/housing.

В Іллінойсі дві дози вакцини отримала майже половина мешканців

У 2021 році в Чикаго вогнепальні поранення отримали 108 дітей, 16 – загинули

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers