rss
04/19/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Полiтика \ Зеленський увів у дію рішення РНБО про видатки на нацбезпеку й оборону

Відповідний указ № 196/2021 від 18 травня опублікований на сайті Президента.

Відповідно до статті 107 Конституції України Президент постановив увести в дію рішення РНБО «Про пропозиції до Бюджетної декларації на 2022-2024 роки за статтями, пов’язаними із забезпеченням національної безпеки і оборони України».

Контроль за виконанням рішення РНБО Зеленський поклав на її секретаря Олексія Данілова.

Указ набирає чинності з дня його опублікування.

Згідно з рішенням РНБО Кабінету Міністрів, доручено передбачити у Бюджетній декларації на 2022-2024 роки видатки на гарантування національної безпеки й оборони України в обсязі не менше ніж 5% від запланованого обсягу валового внутрішнього продукту для сектору безпеки й оборони.

Також уряд має забезпечити під час підготовки проєктів законів про Державний бюджет України на 2022, 2023, 2024 роки збільшення обсягу видатків на національну безпеку й оборону з урахуванням воєнно-політичної ситуації та вимог законодавства до перегляду дохідної частини державного бюджету.

Зазначимо, раніше апарат РНБО проаналізував питання фінансового забезпечення виконання заходів у сфері національної безпеки й оборони України протягом січня-квітня 2021 року та визначив, що від початку року цей сектор профінансовано в сумі 70 504,9 млн гривень, що становить 100% від плану.

5 листопада 2020 року Президент своїм указом увів у дію рішення РНБО щодо пропозицій передбачити у державному бюджеті на 2021 рік для сфери нацбезпеки й оборони не менше ніж 267 млрд гривень. Рішенням РНБО було доручено уряду передбачити під час доопрацювання проєкту закону «Про Державний бюджет України на 2021 рік» видатки на гарантування національної безпеки й оборони в обсязі не менше ніж 5,93% від ВВП для сектора безпеки й оборони.

Від катерів Mark VI до ЗРК Patriot, або Яку зброю Київ міг би попросити у США

«Заблоковані» телеканали та антидержавна пропаганда

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers