rss
04/18/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
У фокусі – Америка \ СКУ закликає визнати депортацію кримськотатарського народу геноцидом та прискорити деокупацію Криму

Світовий Конґрес Українців (СКУ) разом з багатомільйонною українською діаспорою приєднується до кримських татар у всьому світі у відзначенні річниці депортації кримськотатарського народу з Криму та у вшануванні численних жертв цього геноциду, який вчинив комуністичний тоталітарний режим Радянського Союзу.

Депортація кримських татар, проведена 77 років тому за наказом кривавого радянського диктатора Йосипа Сталіна, стала одним із найжахливіших злочинів радянського режиму. У ході цього умисного акту ненависті загинуло до 40% усього кримськотатарського народу, а решта – упосліджена радянською владою та названа нею «народом-зрадником» – була змушена жити у жахливих умовах заслання аж до кінця 1980-х рр. Повернення до Криму стало можливим тільки після розпаду Радянського Союзу та відновлення незалежності України.

У 2014 році у Крим здійснила вторгнення, а згодом незаконно окупувала півострів Російська Федерація. Разом з Росією повернулись терор, залякування та переслідування активістів кримськотатарської і української громад за політичними мотивами, а також за національною та релігійною ознаками. За сфальсифікованими звинуваченнями було заборонено діяльність Меджлісу кримськотатарського народу та закрито центри культурного і релігійного життя та незалежні засоби масової інформації. Станом на сьогодні, понад 100 українських політв’язнів незаконно утримуються на території Криму та в інших регіонах Росії.

Як у 1944 р., так і тепер Москва грубо порушує норми міжнародного правопорядку і людські права задля втілення в життя своїх імперських геополітичних планів, які сьогодні є серйозною загрозою для миру і безпеки в усьому світі.

Світовий Конґрес Українців закликає уряди країн світу і міжнародні організації визнати депортацію кримськотатарського народу геноцидом. Ми також закликаємо міжнародне співтовариство посилити тиск на Росію, включно й шляхом розширення санкцій та підтримки ініціатив Кримської платформи, для прискорення деокупації Криму та звільнення політичних в’язнів.

Пресслужба СКУ

У Чикаго відновлюється інтенсивний трафік

Вакциновані мешканці зможуть ходити без маски

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers