rss
04/30/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
У фокусі – Америка \ Вакциновані мешканці зможуть ходити без маски

Центри з контролю та профілактики захворювань дозволили повністю вакцинованим людям припинити носити маски на вулиці у натовпі людей та у більшості приміщень.

Про це повідомляє Associated Press.

Водночас все ще треба буде носити маски у переповнених приміщеннях – автобусах, літаках, лікарнях, в’язницях та притулках для безхатьків. Таким чином влада сподівається, що це допоможе відновити робочі місця, зокрема, у школах, та усунути необхідність соціального дистанціювання для повністю вакцинованих осіб.

«Ми всі прагнули цього моменту – коли зможемо повернутися до певного нормального стану», – заявила Rochelle Walensky, директор CDC, під час брифінгу в Білому домі.

Губернатор Дж. Пріцкер підтвердив, що Іллінойс дотримуватиметься нових вказівок CDC.

«Губернатор (…) має намір переглянути його розпорядження відповідно до подальших вказівок CDC, що скасовують додаткові засоби недопущення негативних наслідків пандемії для вакцинованих людей. Повідомлення науковців чітке: якщо ви – вакциновані, то можете безпечно робити набагато більше речей», – йдеться у пресрелізі офісу губернатора.

Міська влада Чикаго також заявила, що здебільшого дотримуватиметься нових вказівок, хоча деякі додаткові категорії, як очікується, і далі носитимуть маски.

«Ми будемо співпрацювати зі штатом і нашими промисловими та діловими партнерами у рамках перегляду та оновлення вказівок щодо конкретних випадків і сподіваємось здебільшого дотримуватися нових вказівок CDC», – йдеться у заяві.

«Однак це не означає, що маски зникнуть», – додали у місті. «Ми також погоджуємося із CDC, що маски необхідно носити під час подорожей, зокрема, у громадському транспорті, і що невакциновані мешканці повинні продовжувати носити маски у більшості випадків».

Ймовірно, нові рекомендації спричинять проблеми для власників підприємств, оскільки немає можливості швидко дізнатися, чи справді людина, котра не носить маску, є повністю вакцинованою.

Тим часом д-р Allison Bartlett, епідеміолог Comer Children’s Hospital, вважає, що нові рекомендації щодо носіння масок можуть призвести до нового можливого спалаху пандемії коронавірусу. Однак вона сподівається, що це заохотить більше людей вакцинуватися. «Я не знаю, наскільки потужним стимулом буде вакцинація, щоб потім мати можливість не носити маску, коли ти можеш збрехати і казати, що вже вакцинований, і не носити маску», – зазначила вона.

Іллінойс і Чикаго14 травня перейшли до Bridge Phase. Щоб перейти до цього етапу, 70% мешканців Іллінойсу віком понад 65 років повинні були отримати принаймні одну дозу вакцини проти COVID. За різними даними, 80,98% осіб віком від 65 років у штаті вже отримали принаймні одну дозу.

Водночас Variety та Crain’s повідомили, посилаючись на джерела, що цього літа у Чикаго може відбутися фестиваль популярної музики, після однорічної перерви.

У своїй заяві міська влада Чикаго частково підтвердила, що «вела розмову з кількома великими організаторами заходів, зокрема, із командою з фестивалю Lollapalooza, про те, як безпечно повернути ці заходи до Чикаго».

У місті додали, що «хоча розмови відбуваються у позитивному руслі, ще нічого не підтверджено».

У Чикаго відновлюється інтенсивний трафік

В Іллінойсі почали масово вакцинувати дітей віком від 12 років

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers