rss
04/26/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Автосвіт \ Toyota презентувала майже серійного однокласника RAV4 на електротязі

Toyota привезла на автосалон у Шанхаї концепт bZ4X – електричний кросовер розміром завбільшки з RAV4. Він – повнопривідний і зовні виглядає майже так само, як серійний автомобіль, а всередині дивує штурвалом замість «бублика» й не­звичайним оформленням приладової панелі.

Назва нового концепту розшифровується як «beyond Zero» («за межами нуля») і вказує на прагнення Toyota стати виробником автомобілів із нульовим викидом шкідливих речовин. Автомобіль розроблений Toyota Motor Corporation у партнерстві з Subaru Corporation з урахуванням навичок і досвіду кожної компанії: за плечами Toyota – розробка кількох поколінь гібридів, а Subaru відома напрацюваннями у системах повного приводу й електронних асистентів водія.

Відповідно до пресрелізу виробника, у дизайні Toyota bZ4X Concept поєднується динамізм і практичність: SUV має характерну високу посадку, але при цьому візуально притискається до дороги. Передня частина позбавлена ґраток радіатора, зате має ґрати внизу бампера. Цей новий корпоративний стиль компанія назвала Hammerhead («Молот»).

В основу п’ятидверки лягла платформа e-TNGA, розроблена Toyota та Subaru спеціально для електромобілів. Характеристики наразі не розкриваються, проте компанія акцентує увагу на довгій колісній базі, що допомагає створити «надзвичайно простору й відкриту кабіну» на рівні седанів D-класу. Така архітектура передбачає як моно-, так і повнопривідні автомобілі, а bZ4X належить до другої категорії.

Водійське місце організовано за принципом місця пілота у літаку. Замість звичного керма встановлено штурвал із фізичними клавішами управління бортовою електронікою. А цифрова приладова панель зміщена вперед і візуально відгороджена від навколишніх елементів бічними стінками. Це зроблено, аби водій міг максимально сконцентруватися на кермуванні й менше відволікався, до того ж, варіацію такого штурвала обіцяють встановити і в серійних машинах. Водночас буде реалізована схема керування «через кабелі», без механічного зв’язку між кермом і колесами.

Очікується, що продаж серійної версії розпочнеться приблизно у середині 2022 року. Подібна модель зі своїм дизайном буде і в Subaru.

Huawei почав продавати власні електрокари

Mercedes-Benz презентував флагманський електрокар

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers