rss
04/26/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Полiтика \ Економіка \ Конфіскований у Курченка нафтопереробний завод передали в управління АРМА

Київський райсуд Одеси ухвалив рішення про передачу майнового комплексу ПАТ «Одеський нафтопереробний завод» і ТОВ «Енергія і газ Україна» в управління Агентству з розшуку та менеджменту активів (АРМА).

Про це повідомляє пресслужба суду.

«До Київського райсуду Одеси надійшло клопотання про передачу речових доказів у кримінальному провадженні в управління (АРМА – ред). За версією слідства, у період із 2012 року до лютого 2014 року (група – ред.) підозрюваних організувала придбання нафтопродуктів на світовому ринку від імені офшорних компаній у підприємств-виробників і постачальників із різних країн світу, а також їхнє ввезення на територію України автомобільним, залізничним і морським транспортом від імені фіктивних підприємств», – йдеться у повідомленні.

При цьому підозрювані організували виготовлення невстановленими особами завідомо підроблених первинних бухгалтерських і фінансово-господарських документів, а саме: договорів, угод, контрактів, додаткових угод, актів прийому-передачі, актів виконаних робіт, податкових накладних, товарно-транспортних накладних тощо.

Зазначається, що у результаті цих дій державі спричинено збитків у вигляді несплати митних платежів на суму понад 2,6 млрд грн.

Правоохоронці звернулися до суду з клопотанням про передачу АРМА для подальшого управління речові докази, які належать ПАТ «Одеський нафтопереробний завод» і ТОВ «Енергія і газ Україна».

Розглянувши клопотання, слідчий суддя задовольнив його частково. Серед речових доказів – нерухоме майно, рухоме майно та земельні ділянки, розташовані за адресою: м. Одеса, вул. Шкодова гора, 1 та вул. Шкодова гора, 1/1, крім житлових квартир.

Варто зауважити, що 2 березня 2021 року колегія суддів Кропивницького апеляційного суду ухвалила постанову про скасування рішення Суворовського райсуду Одеси від 19 червня 2017 року про спецконфіскацію ПАТ «Одеський нафтопереробний завод» вартістю 5 млрд грн, що було визнано знаряддям злочину в масштабних схемах бізнесмена-втікача Курченка і передано Фонду держмайна України.

Життєстійкі: оптимістичні історії підприємців, які «здолали» кризу

Подiлля: вони «перехитрили» карантин

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers