rss
04/26/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Полiтика \ Штатам необхідно визнати Україну основним союзником поза НАТО – Годжес

Сполученим Штатам необхідно надати Україні статус основного їхнього союзника поза Альянсом, аби висловити країні підтримку.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це під час виступу на конференції «Україна у Вашингтоні», організованій Фундацією США-Україна, зазначив колишній командувач силами США у Європі генерал Бен Годжес.

«Україна повинна отримати статус основного союзника поза НАТО. Це необхідно зробити, аби змінити наратив дискусії та надіслати сигнал як українським друзям, так і Кремлю, що Україна для нас важлива», – сказав Годжес.

Він наголосив на важливості розширення механізмів ефективної двосторонньої співпраці між США та Україною. «Я був радий дуже конструктивному візиту держсекретаря Блінкена до України. Це – початок створення необхідних механізмів для сутнісної двосторонньої угоди між США та Україною», – зазначив екскомандувач.

Годжес додав, що США «необхідно буде долучити решту членів НАТО». «Немає сенсу говорити про членство України в НАТО, поки США та Україна не створять подібні механізми», – підсумував відставний генерал.

Американський уряд надає статус головного союзника поза НАТО країнам, які мають стратегічні відносини зі збройними силами США, однак не є членами Північноатлантичного альянсу. Цей статус, який на сьогодні мають 18 держав (зокрема, Австралія, Бразилія, Ізраїль, Південна Корея, Японія), не передбачає колективної оборони, але дає низку військових і фінансових переваг.

Зеленський підписав закон про заочне розслідування

Аналітики у США закликають посилити санкції проти «кремлегархів». Ті захищаються у судах «від наклепу»

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers