rss
04/26/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
У фокусі – Америка \ Прорив трансґендерного фронту

Бомба! Швеція стала першою у світі державою, яка відмовилася від голландського протоколу лікування дітей із ґендерною дисфорією. Згідно з цим протоколом, лікарі вводили дітям блокатори пубертату з 12-річного віку, а в останні роки застосування цих препаратів починалося вже на ранній стадії статевого дозрівання, тобто з 8 років.

Блокатори пубертату – це препарати, що зупиняють статеве дозрівання людини, до яких належать такі речовини, як Лупрон, котрий застосовується також для хімічної кастрації педофілів. У результаті застосування цих препаратів у дітей сповільнюється ріст і знижується щільність кісток, що згодом призводить до раннього остеопорозу й інших проблем зі здоров’ям.

На другій стадії лікування призначаються крос-статеві гормони й операції з видалення первинних і вторинних статевих ознак.

У Швеції тепер офіційно заборонено призначати дітям до 16 років блокатори пубертату та крос-статеві гормони.

Медикаментозне лікування для молоді з 16 до 18 років досі дозволено, але тільки в дослідницьких установах, схвалених Швецією.

Це – переломний момент! Швеція давно вже заслужила репутацію авангарду здорового глузду в західному світі (не в усьому) і вкотре підтверджує своє реноме.

У цьому ж напрямку зрушила і політика Фінляндії: в країні переглянули принципи лікування ґендерної дисфорії у молоді, прийнявши рішення приділяти більше уваги психотерапевтичним методам лікування, а не медикаментозно-хірургічному.

Все це стало можливо завдяки знаковому процесу, який відбувся наприкінці минулого року в Британії, – справі Кіри Белл (на фото).

1 грудня 2020 року я писала про цю справу: «Сьогодні у Великобританії завершився історичний судовий процес, який матиме неабиякий вплив на ставлення до транс-ідеології в усьому світі.

Кіра Белл, що пройшла транс-перехід у підлітковому віці, а потім відмовилася від трансґендерності й повернулася до життя у своєму біологічному полі, виграла суд проти клінік ґендерної ідентичності Тавісток і Портман».

Завдяки цьому процесу британський Верховний суд зобов’язав клініки ґендерної ідентичності опублікувати результати досліджень і експериментального лікування дітей із ґендерною дисфорією, і стало зрозуміло, що наслідки цього лікування носять довічний і серйозний характер, а діти 8-12 років не здатні усвідомити, на що вони йдуть, і дати інформовану згоду на лікування.

У результаті Національна служба охорони здоров’я Великобританії призупинила початок гормональних втручань для неповнолітніх до 16 років, але рішення суду перебуває на апеляції, яка призначена на червень 2021 року.

А ось Швеція вирішила не чекати, коли суди королівства будуть завалені позовами від дорослих дітей, які отримали експериментальне лікування, і заборонила на своїй території подібні практики.

Будемо сподіватися, що за Швецією і Британією потягнуться всі скандинавські країни, а там і вся Європа. Як показує практика, шведський приклад – заразливий.

Найскладніше справи йдуть зараз у Північній Америці. У США протоколи лікування неповнолітніх із гендерною дисфорією затверджуються на рівні штатів, і обговорення має швидше політичний, ніж медичний характер. У деяких штатах вдалося досягти припинення гормонального лікування дітей, а в інших, навпаки, під заборону потрапили психологічні практики. У Канаді картина – така ж.

Тішить, що міжнародне розуміння низької якості доказової бази та потенційної шкоди від медичних втручань за голландським протоколом зростає. Це дає надію, що лікарська етика запанує над комерцією і політичною кон’юнктурою.

Автор: Maya Guseynova

Джерело: https://www.facebook.com/maya.mirabai/

В Іллінойсі вакцинуватимуть дітей 12-15 років

У Чикаго застрелили 12-річну дівчинку та 14-річного хлопця

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers