rss
04/30/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
У фокусі – Америка \ Війна з яловичиною: корпоративна цензура прийшла за кухарями
Title 
 Photo: pixabay.com

Сonde Nast, велике видавництво, одним із дітищ якого є одіозний Teen Vogue, пішло шляхом Woke – і яловичина потрапила під цензуру.

Як повідомив Daily Wire:

У кулінарному інтернет-виданні «Epicurious» було оголошено, що з метою стимулювання екологічно безпечнішого приготування їжі вони не будуть публікувати рецепти страв, які містять яловичину.

Зрозуміли? Вони оголосили цензуру на яловичину, а точніше, на рецепти з яловичини, що в чомусь навіть гірше, ніж балаканина таких політиканів, як Берні Сандерс і Джо Байден, про те, що треба їсти менше м’яса. Ми завжди можемо проігнорувати цих клоунів. Але бачити, що таке першокласне видання, як «Epicurious», з його ретельно підібраними високоякісними рецептами, викидає яловичину з усіх запропонованих рецептів, дуже дивно, і може створитися тільки одне враження, а саме, що це – корпоративна цензура. І найголовніше, не просто цензура яловичини, а цензура творчості кухарів.

І ось як прокоментувало це рішення саме видання «Epicurious»:

Для будь-якої людини або видання, що бажає знайти екологічно безпечніший спосіб приготування їжі, відмова від яловичини – перший вартісний крок. Майже 15% викидів парникових газів у світі припадає на тваринництво (і все, що пов’язано з його вирощуванням), а 61% з цих викидів припадає на яловичину. Корови у 20 разів менш ефективні для вирощування, ніж боби, і приблизно у 3 рази менш ефективні, ніж домашня птиця і свинина. Може здатися, що це – не так вже й багато, але відмова від одного інгредієнта – яловичини, може мати величезний вплив на те, щоб приготування їжі стало екологічнішим.

Сьогодні «Epicurious» оголосив, що справу зроблено: «Ми прибрали яловичину. Яловичина більше не буде з’являтися у наших нових рецептах, статтях та інформаційних бюлетенях. Згадка про неї не буде показуватися на нашій головній сторінці та на сторінці в Інстаграмі.

Ми розуміємо, що деякі люди можуть подумати, що це рішення виглядає як вендета проти корів або людей, які їдять яловичину. Але це рішення було прийнято не тому, що ми ненавидимо гамбургери (це – не так!), а тому що ми більше не хочемо рекламувати те, що найбільше загрожує клімату на планеті. Ми розглядаємо наше рішення не як боротьбу проти яловичини, а як, скоріше, турботу про планету. (Ні, це саме проти корів – примітка редактора).

Звичайно, коли справа доходить до планети, то відмова від яловичини – не чарівний засіб. Усі жуйні тварини (такі, як вівці та кози), а також кури, морепродукти, соя негативно впливають на довкілля. Система харчування настільки порушена, що в ній немає ідеального вибору».

Все це – нісенітниця. Яловичина – це наш основний продукт харчування, і оголосити йому війну, та ще в той час, коли Джо Байден намагається вкрасти наші гамбургери (він, безумовно, не викидає яловичину зі своєї дієти), це – тільки Woke політика.

Це – ще і лженаука. Почнімо з того, що всі ці заяви – це повна нісенітниця.

Виробники яловичини – фермери та скотарі, які володіють своєю землею, чудово піклуються про неї і створюють всі необхідні умови для нормального виробництва.

І ці огидні заяви про те, що ми повинні вважати, що ця цензура творчих рецептів спрямована не проти корів, а на захист планети, теж повна нісенітниця. Пам’ятка ідіоту: «Корови – це наші земні тварини, вони не прилетіли з Марса. Вони – природні». А що стосується ненатуральної їжі, то ми ще можемо поглянути на деякі з тих перероблених продуктів, які продаються як замінники м’яса і проштовхуються виданням «Epicurious».

Що ж стосується виділення вуглецю, то можна сказати тим, хто дійсно вірить, що глобальне потепління викликане діяльністю людини, що цей аргумент теж зазнає поразки. The Daily Wire з’ясувало, що дуже часто від транспортування овочів атмосфера забруднюється більше, ніж від корів.

Видання «Epicurious» відзначило, що «вони відмовилися від рецептів з яловичиною вже понад рік тому», і читачі підтримали цей почин. Так, рецепти «цвітної капусти та грибів замість стейків і хот-догів» були опубліковані вже минулого літа.

Як повідомило BBC, не всі вегетаріанські продукти хороші для навколишнього середовища, а деякі можуть впливати навіть негативно. Джозеф Пур (Joseph Poore), дослідник Оксфордського університету, вивчає вплив продуктів харчування на навколишнє середовище. Він сказав: «Важливо думати про все, що ми споживаємо: фрукти й овочі, які перевозяться повітрям, можуть створювати більше викидів парникових газів у розрахунку на кілограм, ніж, наприклад, м’ясо птиці».

Все це також вкрай образливо для тих з нас, хто їсть яловичину. Я, до прикладу, за рекомендацією лікаря повинен дотримуватися дієти з низьким вмістом вуглеводів і натрію, і я можу вас запевнити, що її складно дотримуватися. Нежирна яловичина без натрію і вуглеводів – це безпечний здоровий дієтичний продукт, який не підніме ваш кров’яний тиск, і ніхто від нього не розповніє. Для мене це – велика справа, тому що шинку, наприклад, мені не можна. Заморожена риба небезпечна через вміст солі, що використовується для заморожування. Консервований тунець неприйнятний через ту ж причину. Смажене курча з Costco? Це – абсолютно «ні». Крохмалисті овочі – теж «ні». Пшениця?

Забудьте про це. У помірних кількостях нежирна яловичина є абсолютно здоровою частиною збалансованої дієти, а також чудовим засобом тамування голоду навіть у невеликій кількості, на відміну від бобів або чогось там ще, що вони хочуть підсунути нам замість яловичини. Яловичина – корисна, екологічно безпечна й смачна.

Тваринам теж потрібно таке м’ясо, як яловичина. Може, оголошена «Epicurious» війна з м’ясом націлена на знищення усіх тварин? Їхніх собак і котів? Коти взагалі не можуть існувати без м’яса, і я сумніваюся, що собаки можуть. Що станеться з екосистемою, коли тварини помруть через брак м’яса, а кожен різновид тварин вимиратиме? Ми тоді просто перетворимося на Марс.

І що стосується Сonde Nast, компанії, яка намагається втриматися на плаву, все це теж не має сенсу. Це – просто корпоративне самогубство.

Прибрати рецепти страв з яловичини – означає, по-перше, втратити читачів, а по-друге — який продукт буде потім?

Люди, котрі люблять яловичину, можуть завжди ознайомитись з іншими публікаціями або ж повторно використовувати ті 1300 (+) рецептів, які були вже раніше опубліковані в «Epicurious». Фактично, у випадку з яловичиною нам і не особливо потрібні рецепти. Як мінімум, ми можемо використовувати рецепт Джеймса Бірда (James Beard) для приготування ідеального стейка без всяких додаткових інгредієнтів. Ми просто не побачимо нових пропозицій із яловичиною – нових смаків, нової техніки, нових страв.

Є кілька хороших рецептів із популярної реклами яловичини 1993 року, яка показує багатогранність цього продукту, і називається просто «Яловичина». Девіз «Яловичина – це ваша вечеря» невпинно повторювався протягом багатьох років, а іноді навіть звучить і зараз.

Зверніть увагу на чудовий уривок Аарона Копленда (Aaron Copeland) із «Hoedown» із закадровим текстом Роберта Мітчема (Robert Mitchum), настільки привабливий для американської аудиторії «Beef Industry Board Beef It’s What’s For Dinner 1993 TV Commercial HD» (https://www.youtube.com/watch?v=Q08OTOa3qic).

Хто-небудь відчув натяк на антиамериканізм у рішенні Сonde Nast? А заяву «Epicurious», що вони засмучені через те, що дедалі більше американців їдять яловичину? Чи відчуваєте ненависть до процвітання американців у цій заяві?

Жодна цензура від «Epicurious» не матиме ніякого значення, вона просто знизить якість досі першокласного видання. Приєднатися до Woke – це тільки розоритися. Цензура – протилежність до творчості й дуже, дуже підла.

Автор: Monica Showalter

Джерело: «American Thinker» (https://www.americanthinker.com/blog/2021/04/war_on_beef_corporate_censors_come_for_the_chefs.html)

В Іллінойсі вакцинуватимуть дітей 12-15 років

У Чикаго застрелили 12-річну дівчинку та 14-річного хлопця

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers