rss
04/26/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
У фокусі – Америка \ У Чикаго планують запровадити «паспорти вакцинації» – перепустки на літні розважальні заходи
Title 
 Доктор Allison Arwady

Головний лікар Чикаго припустив, що однією з умов пом’якшення карантину буде запровадження «паспортів вакцинації» для мешканців міста.

Наявність «Vax Pass» дасть вакцинованим мешканцям отримати доступ до літніх розважальних заходів у місті.

У штаті Нью-Йорк вже запровадили подібні паспорти. «Vax Pass» – це простий, як запевняють чиновники, спосіб продемонструвати, що людина вакцинована, аби мати можливість взяти участь у фестивалях, концертах та інших заходах.

«Наразі моя мета – сказати: «Ви хочете стати частиною розваг? Вакцинуйтеся», – зауважила доктор Allison Arwady, очільниця департаменту охорони здоров’я Чикаго.

Таким чином міська влада планує стимулювати молодих людей вакцинуватися.

«Будь-який стимул, який ми можемо дати, – це те, що нам потрібно. Сьогодні нам ще далеко до формування колективного імунітету», – каже професор Craig Klugman із DePaul University.

Утім, запровадження «паспортів вакцинації» підтримують далеко не всі штати, а деякі навіть заборонили їх. Відтак це може призвести до появи судових позовів.

Міська влада чекала, щоб обговорити вакцинну паспортизацію, з початку масової вакцинації мешканців міста. Зараз провакцинуватися може більшість бажаючих.

У Чикаго після тимчасового призупинення продовжують використовувати вакцину J&J. Нею, зокрема, вакцинують у Chicago State University, а також в інших пунктах вакцинації. Її використовують і для вакцинування членів профспілок.

Цього тижня у United Center також перейшли із Pfizer на вакцинування J&J. У місті також знову почали на маршрутах CTA курсувати мобільні пункти вакцинації. У майбутньому планують розширити маршрути таких пересувних пунктів.

«Ви також побачите, що буде розгорнуто набагато більше фургонів і наметів. Ми працюватимемо над тим, щоб приносити вакцину на всі події, які проводитимуть у Чикаго влітку, незалежно від того, чи це – фестивалі, чи благодійні вечірки», – запевнила Arwady.

За її словами, у Чикаго спостерігаються позитивні результати боротьби з COVID-19. Це може стати приводом для повернення літніх заходів та послаблення карантину.

«Сподіваюся, що приблизно протягом наступних кількох днів ми будемо готові до змін і оголосимо про додаткове пом’якшення карантину», – додала Arwady.

У Чикаго вже ввели мешканцям міста два мільйони доз вакцини. Показник відсотка осіб із позитивною реакцією на коронавірус у місті вперше опустився нижче за 5%. Нових випадків захворювання також стає дедалі менше у всіх вікових групах, за винятком осіб, віком понад 80 років. У середньому щодоби реєструють 548 нових випадків.

«Ми продовжуємо спостерігати появу нових випадків захворювання на COVID у кожному окремому поштовому індексі та районі Чикаго. Тому, хоча спостерігається значний прогрес у галузі вакцинації, ми ще не дали раду з COVID», – заявила Allison Arwady.

Вона підтримала крок CDC, які послабили вимоги щодо носіння масок на відкритому повітрі для вакцинованих осіб. Вона сподівається, що це заохотить людей активніше вакцинуватися.

«Ми впевнені у своїх діях, але це повністю залежить від того, як люди продовжуватимуть приймати рішення про вакцинування», – уточнила Arwady.

Вона вкотре закликала мешканців міста долучатися до процесу вакцинації.

«Якщо у вас є якась перешкода, зателефонуйте нам, ми хочемо допомогти вам отримати вакцину, незалежно від того, хто ви є, і незалежно від того, де ви живете у місті Чикаго», – каже Arwady.

Номер «гарячої лінії» з питань вакцинації у Чикаго – 312-746-4835. Минулого вівторка мер Лорі Лайтфут і департамент охорони здоров’я Чикаго закликали містян подавати пропозиції щодо створення у Чикаго Healthy Chicago Equity Zones, мета яких – збільшити рівень вакцинації у районах, які найбільше постраждали від COVID-19.

Міська влада виділила $9,6 млн на фінансування допомоги постраждалим від COVID-19, які отримала від Центрів контролю та профілактики захворювань у США. Фінансування буде розподілено між шістьма провідними регіональними організаціями, які надаватимуть основну фінансову, адміністративну та управлінську підтримку у кожній із Healthy Chicago Equity Zones. Регіональні постачальники, як йдеться у пресрелізі, зобов’язані укласти договір підряду зі щонайменше однією громадською організацією у кожному районі в їхньому регіоні, аби враховувати місцеві пріоритети.

«Громадські організації відігравали важливу роль протягом усієї пандемії. Їхні невтомні зусилля рятували життя», – зазначила мер Лайтфут. «Запроваджуючи Healthy Chicago Equity Zones у Чикаго, ми пропонуємо нові ресурси місцевим об’єднанням, коли вони вирішують питання боротьби з COVID-19 та інші давні проблеми з охороною здоров’я у своїх районах».

За Флойда майже помстилися? Хто що пише з приводу Джесіки Бове

Прийшли за Руді Джуліані

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers