rss
04/27/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
У фокусі – Америка \ В Іллінойсі продовжили мораторій на виселення орендарів

Мораторій на виселення орендарів у штаті Іллінойс, термін дії якого закінчувався 1 травня, продовжено ще на 30 днів.

Про це йдеться в оновленій прокламації губернатора Дж. Пріцкера.

Пандемія суттєво вплинула як на орендарів, так і для орендодавців. Частина власників будинків була змушена відкласти до кращих часів ремонт будівель. Адже, поки одні орендарі вчасно виплачують орендну плату, інші вже рік не сплачують жодного цента.

«Нас змусили відкласти технічне обслуговування; у нас просто немає коштів, і, оскільки ця політика (мораторій на виселення – ред.) триває, зараз у кінці тунелю не так багато світла», – скаржиться Ibn Abney, власник будівлі у Bronzeville.

За його словами, він володіє 11 будівлями у місті. Як він стверджує, у той час, коли деякі орендарі намагаються вчасно оплачувати орендну плану, один орендар рік із ним не спілкувався. У зв’язку із дією мораторію на виселення, орендодавець не може вжити жодних заходів.

«Ми повинні продовжувати керувати своїм бізнесом, хоча і не отримуємо доходу, щоб сплатити рахунки», – каже Michael Glasser, президент Neighborhood Building Owners Alliance. «Багато людей зараз потерпають від кризи; проте унікальний фактор для власників будівель полягає у тому, що ми не можемо просто зачинити свої двері».

Він стверджує, що несплата орендної плати під час пандемії може коштувати орендодавцям у Чикаго 1 мільярд доларів. Згідно з результатами опитування членів організації, 65% планують зробити менше капітальних ремонтів, а 46% вже скоротили свої бюджети на ремонт та обслуговування.

«Ми втрачаємо рік чи й більше, а технічне обслуговування будинків не проводиться», – додав Glasser. «Потерпають інші мешканці будинку».

Тим часом у Чикаго почала приймати заявки від власників нерухомості, щоб збільшити у місті кількість житла.

Відповідно до постанови, яку у грудні минулого року прийняла міська рада Чикаго, міські райці вирішили збільшити кількість житлових приміщень.

Постанова передбачає облаштування додаткових приміщень на горищах, підвалах і в підсобних будівлях.

«Сьогодні відкриваються заявки для власників нерухомості у п’яти пілотних зонах Additional Dwelling Unit (ADU) для створення одного або декількох додаткових одиниць житла у їхніх будівлях. Постанова ADU, прийнята міською радою в грудні 2020 року, розширює доступ до житла у всьому Чикаго, дозволяючи створення додаткових житлових приміщень на горищах, у підвалах і підсобних будівлях. До загальноприйнятих назв цих типів житлових будинків належать флігелі, будинки на подвір’ї та будиночки для гостей.

ADU були поширеними в Чикаго протягом першої половини 20 століття, але їхнє будівництво було заборонено у 1957 році через прийняті зміни у постанові про зонування. Тоді було додано вимоги до паркування та заборонено будівництво вторинних житлових споруд на чиказьких ділянках. Тепер власники будинків можуть створювати нові житлові одиниці, щоб мати можливість отримати додатковий дохід, або для тих, хто потребує окремих приміщень для сімей із кількома поколіннями. У постанові також детально описано шлях легалізації «самобудів» – об’єктів, які раніше були побудовані без затвердження зонування та дозволів на будівництво.

Щоб подати заявку на отримання дозволу на будівництво ADU, необхідно мати плани, підготовані архітектором або інженером-будівельником, що має ліцензію у штаті Іллінойс. Архітектор або інженер можуть подати заяву на отримання дозволу безпосередньо до Департаменту з питань будівництва (DOB) або можуть співпрацювати зі спецуповноваженими, які займаються дозволами на початок будівельних робіт і мають ліцензію, видану чиказькою владою.

Щоб отримати детальну інформацію про пілотні зони чи подати заявку, відвідайте chicago.gov/adu.

За Флойда майже помстилися? Хто що пише з приводу Джесіки Бове

Прийшли за Руді Джуліані

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers