rss
04/19/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Полiтика \ Економіка \ Україна за пів року відкрила 8 нових експортних ринків

В Україні за останні шість місяців для вітчизняних експортерів відкрито 8 нових ринків та перепогоджено 63 товарні позиції в 11 державах і міжнародних економічних організаціях.

Про це заявила голова Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів Владислава Магалецька, повідомляє пресслужба Держпродспоживслужби.

Зазначається, що за шість місяців було відкрито ринки Японії, Лівії, Аргентини та Лівану для українських виробників молока та молочних продуктів. Ефіопія стала відкритою для українських виробників яєць, Сербія – для українського тваринного білка, ОАЕ – для великої рогатої худоби. До Литви тепер можна експортувати арахнідів для потреб захисту рослин.

«Важливим пріоритетом для нас є робота з відкриття нових ринків для експорту української продукції. Адже це – нові робочі місця для українців і доходи до державного бюджету від сплати податків», – заявила Магалецька.

За інформацією відомства, 63 товарні позиції в 11 державах та міжнародних економічних організаціях перепогоджені. Йдеться насамперед про країни СНД, з якими з 13 квітня 2021 року діють нові правила торгівлі через втрату чинності Угоди про співробітництво в галузі ветеринарії, що була підписана ще у 1993 році. Через зміни умов торгівлі перепогоджені документи із Сінгапуром і Південною Кореєю.

Зазначається, що також забезпечено проведення аудиту Європейської Комісії з метою оцінки офіційного контролю над виробництвом і сертифікацією молока та молочних продуктів, призначених для експорту до Європейського Союзу. Також проведено роботу для визнання Європейським Союзом зонування України за високопатогенним грипом птиці, завдяки чому з 20 березня вдалося відновити експорт продукції птахівництва до ЄС.

Також наразі триває робота з відкриття інших експортних ринків. Серед найперспективніших для експортерів країн – країни ЄС, Китай, Сінгапур, Індія, В’єтнам, ПАР та Індонезія.

Друга за популярністю криптовалюта встановила новий рекорд

Пошук цифрової могутності: що стоїть на заваді технологічного суверенітету ЄС

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers